Hoe kom je in aanmerking voor een huisje in Legrad?

Om in aanmerking te komen, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Ten eerste dien je jonger dan 45 jaar en getrouwd of samenwonend te zijn. Daarnaast mag je geen strafblad hebben en geen ander eigendom bezitten in Kroatië. Deze voorwaarden zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de huizen beschikbaar zijn voor mensen die echt behoefte hebben aan een nieuwe start.

Zoals gezegd: het doel van dit initiatief is om de bevolking van Legrad te vergroten. Met momenteel slechts 2.000 inwoners is het stadje op zoek naar nieuwe gezinnen en individuen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Het beleid heeft al zijn vruchten afgeworpen, want sinds de introductie zijn er verschillende gezinnen verhuisd naar Legrad. Dit heeft niet alleen geleid tot een toename van het aantal kinderen in het kinderdagverblijf, maar ook tot de bouw van de eerste kleuterschool. Er zit progressie in!

Een unieke kans om goedkoop te wonen in Kroatië

Het is belangrijk op te merken dat de meeste beschikbare huizen zeker wel een opknapbeurt nodig hebben. Sommige huizen zijn direct bewoonbaar, terwijl andere wat werk vereisen voordat ze kunnen worden betrokken. Echter, toen er eerder dit jaar 19 huizen te koop werden aangeboden voor ongeveer 14 cent, bood Legrad een subsidie ​​van $ 3.558 aan voor noodzakelijke renovaties.

Voor veel mensen kan het idee om voor zo’n lage prijs een huis te kopen als een droom lijken die uitkomt. Vooral als je kijkt naar de huizenprijzen in Nederland in 2024.

Dit is jouw kans om een nieuw hoofdstuk te beginnen in het pittoreske stadje Legrad. De omgeving wordt omringd door prachtige natuur en de warmte van een hechte gemeenschap. Dus waar wacht je nog op? Let’s go!