Rechtszaak tussen Ilse de Meulemeester en Jacobus Perdaems

In België is er op dit moment aandacht voor een opmerkelijke rechtszaak tussen een Nederlandse miljonair, Jacobus Perdaems, en voormalig Miss België, Ilse de Meulemeester. De Nederlandse miljonair heeft dus voor een periode van zes maanden voormalig Miss België vertroeteld met cadeautjes en van alles en nog wat. Hoewel zij de verwennerij toeliet, bleef ze hem toch maar keer op keer afwijzen. Perdaems was er op een gegeven moment klaar mee en besloot Ilse meerdere keren aan te rijden in 2013. Ja, je leest het goed.

Het Belgische ministerie wil dat de miljonair wordt veroordeeld voor “poging tot doodslag” en eist drie jaar cel en een 1.000 euro geldboete. De verdachte beweert dat het een ongelukje was, meerdere malen hetzelfde ongelukje.

Te veel geld is ook een optie

De 1.000 euro boete is in vergelijking met wat Jacobus heeft uitgegeven aan Ilse een kleine verkeersboete. Met al het geld dat hij verdiend heeft als eigenaar van bekende Antwerpse snackbar Frituur Number One en het vastgoed waar hij in zit, heeft hij voormalig Miss België erg verwend. Champagne, talloze juwelen (ter waarde van 80.000 euro), twee Porsches en zelfs een villa? Onze grote miljonair weet niet van stoppen. Alles opgeteld zou hij in het halfjaar dat ze ‘samen’ waren, zo rond de 2,8 miljoen euro aan haar hebben uitgegeven. Dat is wel even wat meer dan de kosten van een kleine date.

Rechtszaak en de verdediging

“Hij had haar cadeautjes gegeven voor 1,4 miljoen euro en ze zouden gaan samenwonen. Maar toen ze genoeg spullen gekregen had, ging ze terug naar haar ex. Dat was de druppel.” luidt de verdediging. Ilse had de twee Porsches kort na aanschaf ingeruild voor één goedkopere Porsche en heeft de rest van het geld voor zichzelf gehouden. Door die actie moet Ilse de Meulemeester op 5 oktober terechtstaan voor fraude.

De frituurbaas zou naar verluidt een bloembak op de auto van Ilse haar broer gegooid hebben, met een voorhamer de etalageruit van de juwelier waar Ilse werkte aan diggelen hebben geslagen én nog een dag later zou hij de voordeur van de interieurzaak van Ilse vernield hebben. Dit was echter nog niet genoeg. Op 22 april 2013 had de frituurbaas Ilse en haar zoontje opgewacht om vervolgens de auto waar de twee in zaten tot twee keer toe aan te rijden.

Het is een ingewikkelde rechtszaak uit België en we kunnen er in principe een heel boek over schrijven maar dit waren de belangrijkste punten samengevat.