Rechtervleugel van een kasteel in Middelburg is nu te koop

Er staat momenteel een prachtige woning te koop op Funda. Het gaat om de rechtervleugel van Slot Ter Hooge, in het Zeeuwse Middelburg. Deze woning heeft een ruime woningoppervlakte van maar liefst 175 vierkante meter en beschikt over vier slaapkamers, twee badkamers en één apart toilet. De badkamer is voorzien van een douche en twee toiletten. Ook beschikt deze woning over handige voorzieningen als een lift, alarminstallatie en mechanische ventilatie.

Daarnaast biedt de ruime woning nog twee gescheiden kamers. Er is een gemeenschappelijke zolder en een grote eigen kelder beschikbaar, welke bijvoorbeeld goed geschikt is voor een wijnopslag. In de kelder zijn de oorspronkelijke kasteelmuren nog zichtbaar en lopen lange gangen onder het kasteel door.

Woning in Middelburg Funda woonkamer

De historische woning werd bewoond door welgestelde families, ridders, heren, edelen en vooraanstaande VOC-leden. Het huidige kasteel werd midden achttiende eeuw verbouwd en uitgebreid. Het diende onder meer als woning, buitenverblijf, oorlogskwartier en rusthuis. In 1985 is het in vier appartementen opgesplitst en het geheel bevindt zich in een uitstekende staat van onderhoud.

Als bewoner van deze woning krijg je bovendien een prachtige privétuin. Het is een heerlijke zonnige plek met een wijd uitzicht. Dit maakt het ideaal om lekker te genieten van het lekkere zomerse weer of om de familie uit te nodigen voor een grote barbecue. Vanaf het Franse balkon kun je heerlijk genieten van het mooie uitzicht over de vijver en het prachtige landschap erachter.

Deze woning is op fietsafstand gesitueerd van het gezellige centrum van Middelburg. Ook is de Zeeuwse kust gelegen op 20 minuten fietsen en heb je in de nabijgelegen steden genoeg mooie plekken waar je volop culinair en cultureel kunt genieten.

Wat is de vraagprijs van deze bijzondere woning op Funda?

De vraagprijs voor deze unieke woning in Middelburg bedraagt €675.000 euro op Funda. Een aardig prijsje dus maar voor deze prijs krijgt de koper ook een uitzonderlijke woning terug. Bekijk hieronder een aantal foto’s (bron: Funda):

rechtervleugel te koop kasteel zeeland middelburg funfa

Woning in Middelburg Funda slaapkamer

Woning in Middelburg Funda badkamer