Stap 1: de marinade van de Hot Wings

Het recept van de KFC Hot Wings is zeer eenvoudig. Allereerst beginnen we met het marineren van de kipvleugels. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten uit de supermarkt nodig:

 1. 500 gram kipvleugels
 2. 500 milliliter karnemelk
 3. 5 gram zout
 4. 5 gram knoflookpoeder
 5. 10 gram chillivlokken
 6. 10 gram paprikapoeder
 7. 10 gram cayennepoeder

Vervolgens is het heel simpel: gooi alle benodigdheden bij elkaar in een kom en bestrijk de kipvleugels met het mengsel. Daarna is het belangrijk dat je de vleugels minstens 2 uur laat marineren in de koelkast. Kind kan de was doen!

Stap 2: het paneren van de Hot Wings

Nu is het tijd voor de ‘breading’ – oftewel het paneren van de kipvleugels. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

 1. 500 gram bloem
 2. 2 theelepels uienpoeder
 3. 2 theelepels knoflookpoeder
 4. 2 theelepels oregano
 5. 1 theelepel peper
 6. 2 theelepels zout
 7. 3 theelepels cayennepeper
 8. 2 theelepels gerookte paprikapoeder

De breading is bijna net zo makkelijk als de marinade. Allereerst meng je de droge ingrediënten weer allemaal door elkaar in een grote, platte overhaal, zodat je de vleugels straks makkelijk door het paneermeel kunt halen. Als het geheel goed gemengd is, kun je de schaal met gemarineerde kipvleugels erbij pakken om ze te paneren. Haal de vleugels één voor één door het paneermeel en laat ze even rusten op een bord of bakplaat. Als je fan bent van krokante vleugels met een dikke laag paneermeel kun je ervoor kiezen om de kipvleugels nu nogmaals onderdompelen in de marinade, om daarna het paneerproces te herhalen. Hoe vaker je dit doet, hoe dikker en krokanter je paneerlaag zal zijn.

Stap 3: het frituren van de Hot Wings

Als de kipvleugels naar eigen smaak zijn gemarineerd en gepaneerd, is het tijd voor de laatste stap. Deze stap vereist vanwege het werken met hete olie wat meer focus en souplesse. Zorg om te beginnen dat er een grote wokpan klaarstaat op het fornuis met een flinke scheut zonnebloemolie. Als je de kipvleugels liever frituurt, dan is dat zeker ook een optie. Als de olie is verhit tot 100 graden: de frituurpan zal dit zelf aangeven en als je de vleugels in een pan bereid, hoef je enkel te wachten tot de olie bubbelt. Frituur de kipvleugels 6 tot 7 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Mocht je gekozen hebben voor bereiding in een pan, kijk dan uit voor spetters van de hete olie! Haal de kipvleugels ook voorzichtig uit de pan of frituur en zorg dat je je handen niet verbrand. Eet smakelijk

Ben jij meer fan van McDonalds? Bekijk dan het recept van een McChicken.