Ice, ice, baby

Bavaria komt deze zomer met een primeur: Radler-ijs. Doordat de natuurlijke vezel aan het ijs is toegevoegd, komt de alcohol en het koolzuur van een echte Radler terug in het ijs, wat zorgt voor de verfrissende structuur en de echte smaak van de Bavaria Radler Lemon 2.0%, zoals we die kennen. Het ijs bestaat voor 98,3% uit echte Radler en bevat dus ook 2% alcohol. Dit betekent echter wel dat ook dit ijs alleen geschikt is voor personen boven de 18 jaar. Deze zomer gaan we niet proosten met bier, maar met een heerlijk Radler-ijsje. Want zoals Bavaria het zelf verwoord: ‘ijs om te proosten’.

radler bier ijs man man

Festivals

Helaas is het ijs nog niet in de winkels te koop. Wel zal het dit weekend geïntroduceerd worden op het festival Wish Outdoor in Beek en Donk, een dorpje naast de plek waar de brouwerij van Bavaria staat, om vervolgens meerdere festivals te veroveren. Bovendien is Bavaria van plan het ijs volgend jaar in de schappen van de supermarkten te leggen, zodat iedere liefhebber ervan kan genieten.

Nóg verfrissender dan bier

Dat was de vraag die Bavaria zich afvroeg binnen een intern innovatieprogramma. Want wat is er nog verfrissender dan bier? Juist, ijs. Twee medewerkers kwamen met het idee om van een Radler biertje, een Radler-ijsje te maken. De directie was om en de productie werd in gang gezet. Dit weekend kunnen de eerste personen dit verfrissende ijs uitproberen en wij zijn heel benieuwd hoe het smaakt.

Na een paar bier op een festival ben je vaak tussendoor even toe aan iets anders. En dan is een Radler-ijsje perfect. Lekker afkoelen, maar met de smaak van Radler. IJs om te proosten. Wij zien het wel voor ons. En merk je de volgende dag dat je toch iets te veel bier hebt gedronken, uit onderzoek is gebleken dat bier beter helpt dan een paracetamol. Wanneer je echt geen bier meer kunt zien, is Radler-ijs dus de perfecte oplossing.