Onderzoek

We hebben het allemaal wel is meegemaakt, na een avond stevig wat biertjes drinken, stappen we op de fiets. Echter, door de vele goudgele pintjes is de balans ver te zoeken. In plaats van fatsoenlijk op die fiets te stappen, val je languit over dat ding heen. Waar we op dat moment, normaal gesproken, enige pijn zouden voelen, kunnen we er nu alleen maar om lachen. Dit is niet zomaar. Nee, onderzoek wijst namelijk uit dat het drinken van bier de pijn kan verzachten.

NEW GIRL: The gang plays drinking games when Jess (Zooey Deschanel, L) invites Russell (guest star Dermot Mulroney, C) to spend the weekend at the loft in the "Normal" episode of NEW GIRL airing Tuesday, April 10 (9:00-9:31 PM ET/PT) on FOX. Also pictured: Max Greenfield (R). ©2012 Fox Broadcasting Co. Cr: Greg Gayne/FOX

De studie werd gedaan door de Universiteit van Greenwich. Hier werden achttien verschillende onderzoeken gedaan onder 404 verschillende participanten. Er werd gekeken naar het effect van 2 glazen bier op onze pijngrens. Uit de studie blijkt dat de 0,08 procent alcohol ervoor zorgt dat we minder pijn ervaren, doordat de pijngrens een boost krijgt. De boost was zelfs zo groot, dat 2 glazen bier effectiever zou zijn dan het nemen van een paracetamol.

Of dit ook betekent dat, wanneer je meer bier drink, de pijngrens nog verder stijgt, is niet duidelijk. Echter, op basis van eigenervaring, zouden wij hiermee willen instemmen. Bier is niet alleen goed voor je pijngrens, maar ook voor je bedprestaties.