Veel kritiek na een onthulling over pyjama’s

Allison Delperdang plaatste via TikTok een filmpje waarin ze uitlegt dat ze haar pyjama niet iedere dag wast, maar deze meerdere nachten achtereenvolgens draagt. Een vrij onschuldige vraag draaide uit op een stormvloed aan negatieve reacties, aangezien veel TikTok-gebruikers van mening waren dat je iedere avond een schone pyjama aan zou moeten trekken.

“Ik heb deze pyjama drie nachten achter elkaar gedragen zonder hem te wassen”, vertelt Allison terwijl ze haar pyjama aan haar volgers laat zien. “Ik vind het onzin om deze elke avond in de was te gooien, aangezien dat extra vuile was oplevert”, gaat ze verder. Deze logische redenering werd haar echter niet in dank afgenomen en haar volgers reageerde dan ook verbijsterd.

Een pyjama meerdere nachten dragen vinden mensen vies

Veel TikTok-gebruikers waren niet zo te spreken over de pyjama-perikelen van Allison en vonden het zelfs een beetje smerig. “Een pyjama draag je langer dan acht uur, dus dan voelt deze daarna gewoon niet meer schoon aan”, reageert één van haar volgers. “Als je slaapt, dan zweet je ook. Waarom zou ik die pyjama de volgende avond dan weer aantrekken?”, plaatst iemand anders onder haar video. “Ik wil gewoon elke nacht fris zijn. Ik gebruik ook maar één keer een handdoek”, zegt een derde. Bovendien is er iemand die aanraadt helemaal geen pyjama te dragen, vanwege het feit dat deze vol zitten met dode huidcellen.

Je kunt een pyjama prima meerdere nachten dragen

Ondanks het vele commentaar dat Allison op TikTok ontving, is het helemaal niet zo vreemd om een pyjama meerdere nachten te dragen. Sterker nog: veel mensen vinden het juist volkomen normaal om niet elke avond een schone pyjama aan te trekken en sommige mensen dragen zelfs een week lang dezelfde pyjama. Gelukkig voor Allison waren er dan ook genoeg mensen die het met haar eens waren en haar standpunt verdedigen.

“Zijn er mensen die hun pyjama NIET meerdere nachten dragen?”, reageert iemand verbijsterd. Een tweede persoon reageert ludiek op de vele negatieve reacties: “Ik draag hem gewoon een week lang, ik haat het namelijk om de was te doen!” Een derde persoon hanteert een iets serieuzere toon wat betreft het iedere dag wassen van pyjama’s en stelt: “Spaar het milieu en je kleren! Een pyjama is na één nacht dragen niet vies, dus waarom zou je hem dan wassen?”