Zij die een plek wisten te veroveren binnen The Nike Academy waren een stapje dichter bij hun droom om profvoetballer te worden. Hier mogen zij zes tot acht maanden trainen en leven als een professional om zo hun talent en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het is een droom voor velen, slechts voor enkelen weggelegd.

Nike-Most Wanted- profvoetballer-jongensdroom-voetballen-MAN MAN

Nike Most Wanted

Kun je het moment nog herinneren dat er in de klas werd gevraagd wat je ultieme jongensdroom was? De een wilde politieagent worden, de ander wilde brandweerman worden. Maar jouw ultieme droom was profvoetballer worden. Dat was in het verleden ook mijn droom.

MAN MAN nam een kijkje achter de schermen en mocht deelnemen aan een voetbaltraining, onder leiding van onze enige echte bondscoach Danny Blind en zijn staff. En voor heel even leek het alsof mijn jongensdroom tóch uit was gekomen.

De 25 geselecteerde jonge deelnemers van de finale van het Nike Most Wanted talentenprogramma mochten hun droom om profvoetballer te worden daadwerkelijk najagen. Tijdens de training werden zij door verschillende oefeningen uitgedaagd om tot het uiterste te gaan met als afsluiting een spannende 11 tegen 11 voetbalwedstrijd.

Het belangrijkste is dat je het plezier in het spel behoudt – Davy Klaasen

NikeMostWanted -16

Heen en weer kijkend naar elke dribbel, elke bal aanname aan de voet, elk schot op doel en elke pass waarbij de bal in een boog naar verschillende hoeken van het veld vloog. Het is haast onbeschrijfelijk over hoeveel talent elk van deze jonge voetballers beschikken. Zo was KNVB speler Davy Klaasen aanwezig om de spelers advies te geven en vertelde hun wat er nodig is om daadwerkelijk het hoogste niveau te bereiken. Na afloop van van het trainingsprogramma werd bekend gemaakt welke drie talentvolle spelers zich kwalificeerden voor de global showcase in Engeland eind november.

Winnaars Nike ‘Most Wanted’ finale

Nike-Most Wanted- profvoetballer-jongensdroom-voetballen-MAN MAN Nike-Most Wanted- profvoetballer-jongensdroom-voetballen-MAN MAN Nike-Most Wanted- profvoetballer-jongensdroom-voetballen-MAN MAN

Vleugelspeler Rowendly Martijn (18) en centrale verdedigers Daan van der Harst (17) en Geoffrey Acheampong (19) werden uitgeroepen tot de winnaars van de Nike Most Wanted 2016 talentenprogramma. Deze drie talentvolle spelers zijn een stap dichter bij hun ultieme jongensdroom.

Dit betekent overigens niet dat de overige deelnemers hun droom niet verder moeten najagen. Het belangrijkste wat zij moeten doen is het maximale uit hunzelf proberen te halen en bovenal het plezier, dat zij hebben in deze prachtige sport, behouden. Met deze mindset kunnen zij hun ultieme droom laten uitkomen en behoren zij tot de enkelen voor wie profvoetballer worden is weggelegd.