1. Het eten

Bij een potluck diner neemt iedereen een gerecht mee, dit kan variëren van een gebraden kippetje tot een chocolade taart. Hierbij geldt het (pot)’luck’-element, waarbij je niet weet wat iedereen heeft gemaakt. Als organisator is het wel belangrijk om dit te sturen, want je wilt niet dat iedereen hetzelfde maakt.

Eén regel: maak altijd teveel, want dan kan er altijd iemand aanhaken en/of heeft iedereen een doggybag van zijn favoriete gerecht.

67 procent van de Nederlanders geeft aan dat eten en drinken beter smaakt door (achtergrond)muziek.

 

Sonos Spotify 11

2. De uitnodiging

De uitnodiging is héél belangrijk. Leg in de uitnodiging het concept heel duidelijk uit. Niet iedereen kent het en zo voorkom je gênante situaties op het feest zelf. Zet er duidelijk op wat er verwacht wordt. Na bevestiging van komst bel dan eventjes, zodat je gelijk kan afstemmen wat voor maaltijd hij of zij gaat maken.

91 procent van de Nederlanders vindt muziek – naast goede vrienden en feestelijke aankleding – het meest essentiële ingrediënt.

3. De Muziek

Sonos deed onderzoek naar hoe Nederlanders kerst vieren – en welke rol muziek hierbij speelt. Hieruit blijkt dat Nederlanders tijdens de feestdagen het belangrijk vinden dat de muziek matcht met de mensen die op het feestje zijn. Meer dan 91% vind muziek het belangrijkste ingrediënt van een succesvolle dinner party. Zo werkte Sonos samen met Spotify om de ultieme Potluck playlist samen te stellen met je vrienden, zodat iedere favoriete track van die avond kan worden afgespeeld.

Het werkt als volgt. Iedereen die je uitnodigt op het diner stuur je een invite om een playlist samen te stellen. Dat is het idee van Sonos. Hierdoor maken jullie samen de avond, waardoor er geen eindeloze discussies komen en er alsmaar Justin Bieber wordt afgespeeld.

 

73 procent vindt dat een goede playlist mensen aantrekkelijker maakt

Sonos Spotfy

4. Wat heb je nog meer nodig?

Het eten is geregeld, je vrienden die komen en er is een heerlijke playlist samengesteld, maar nu een aantal praktische zaken:

  • Zorg dat je genoeg bestek, borden en bekers hebt
  • Zet niet gelijk al het eten op tafel
  • Zorg dat er naast eten ook genoeg drinken is
  • Check of dat muziek werkt en de audio juist is ingesteld
  • Zorg voor genoeg ruimte op de tafels om het eten uit te stallen
  • Vergeet de servetten niet