De pokerwedstrijd van Robbi Lew tegen Garrett Adelstein

De pokerspeelster om wie het gaat, Robbi Jade Lew, is een nieuwkomer in de sport. Op donderdag 29 september deed ze de pokerwereld versteld staan met een waanzinnige Hero Call in de pokergeschiedenis. De kijkers denken namelijk dat ze het moment hebben gezien dat Robbi een vibrerende ring gebruikte om vals te spelen. Na de pokerwedstrijd tegen haar rivaal Garrett Adelstein zei hij zelf ook dat hij duidelijk bedrogen was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robbi Jade Lew (@robbijadelew)

De pokerkaarten op tafel leggen

Tijdens de hand had Robbi een offsuit Jack-four, terwijl Garrett de klaveren zeven en acht had. De drie flop kaarten waren de harten tien, klaveren tien en klaveren negen. Dit betekende dat Garrett elke klaveren, boer of zes nodig had om een flush of straight te behalen. Met andere woorden: de overwinning was in zicht. Robbi callde voor een inzet van $2.500, wat zorgde voor een harten drie, waar beide spelers niets aan hadden. Garrett ging toen all-in voor $129.000, met een winstkans van 53%. Iedereen was verbaasd toen Robbi de all-in bet callde. Uiteindelijk won ze toch met haar Jack-high de pot.

Vals spel of niet?

Fans zijn ervan overtuigd dat Robbi een verborgen apparaat gebruikte dat trilt om aan te geven wie de beste hand heeft. Kijkers zeiden dat ze zich op het moment zo ongemakkelijk voelde dat ze begon te friemelen met de ringen aan haar rechterhand. Aan die hand droeg ze ook een kenmerkende ring met een rode steen. Hier zou vermoedelijk het apparaat ingezeten hebben. Enkele seconden nadat ze haar hand onder de tafel had gelegd, was de ring niet meer zichtbaar. Waarschijnlijk heeft ze hem gedraaid of van haar vinger geschoven. Robbi zegt zelf dat ze niet vals speelde en dat ze haar kaarten verkeerd herinnerde. Later werd echter wel onthuld dat ze het gewonnen geld teruggaf aan Garrett, wat misschien alleen maar vermoedens tegen de pokerspeelster aanwakkert.

Wil je zelf het betreffende moment bekijken? Bekijk dan de YouTube-video hieronder: