Producent Barbara Broccoli over de nieuwe James Bond

Een nieuw tijdperk, een nieuwe acteur. Maar wie? Wie moet de grote schoenen van Daniel Craig in de toekomst aantrekken? We moeten nog wel even wachten want er is namelijk nog niet gekozen. Wel is er bekend gemaakt dat de makers van de franchise hebben gesproken over wie ze zoeken.

Producent Barbara Broccoli weet in ieder geval één ding zeker: de nieuwe James Bond wordt géén vrouw, ondanks de geruchten. Ze vertelt: “Ik denk dat het een man gaat worden want ik denk dat een vrouw niet de rol van James Bond moet spelen. Ik geloof in het maken van karakters voor vrouwen, niet vrouwen die mannenrollen gaan spelen.” Dit is duidelijke taal en volledig begrijpelijk, ze vervolgt: “Ik vind dat er niet genoeg grote rollen zijn voor vrouwen en het ik erg belangrijk voor mij dat we films maken over vrouwen, voor vrouwen.”

Op de vraag van wie de nieuwe James Bond moet worden, antwoordt ze: “Hij moet Brits zijn. Dat betekent dus elke etniciteit of ras, als hij maar Brits is.”

Het bekende team keert terug

Wie ze in ieder geval wel gaat terugvragen is No Time To Die regisseur Cary Fukunaga. “We houden van Cary, hij heeft puik werk geleverd.” Ze vervolgt: “Ik weet niet of hij er nog één zou doen. Volgens mij deed hij deze film omdat hij een uitdaging wilde, en het is hem zeker gelukt. Maar ik weet niet of hij er nog eentje zou doen. We zouden het geweldig vinden om weer met hem te werken.”

Fukunaga heeft ook erg genoten van zijn tijd bij de franchise, maar het blijft onbekend of hij met de nieuwe film gaat meewerken. Laten we eerst maar afwachten wie de nieuwe James Bond gaat worden! Zie alvast de grootste kandidaten voor de nieuwe James Bond.