Waarom daalt het aantal Nederlanders met spaargeld?

Tegenwoordig krijgt een spaarder geen rente meer op zijn spaargeld en moet je al gauw tien procent rente betalen over het bedrag dat je rood staat. Beide situaties zijn niet ideaal en daarom daalt het percentage Nederlanders et spaargeld. Uit onderzoek blijkt dat mensen het nu helemaal anders doen dan alleen maar sparen. Zo zetten de meeste mensen hun spaargeld nu op hun betaalrekening zodat ze niet meer zo snel rood zullen staan en hier rente over moeten betalen. Hiermee kunnen zij geld besparen en dat ingewikkelde spelletje wordt ook wel de co-holding puzzel genoemd. Maar er is ook een gedeelte in Nederland dat helemaal geen spaargeld heeft.

 

Hoeveel mensen hebben geen spaargeld?

Maar hoeveel procent van de Nederlanders heeft eigenlijk geen spaargeld? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 14 procent van de Nederlanders helemaal geen spaargeld heeft, 22 procent minder dan vijfduizend euro op de spaarrekening heeft staan en dat 64 procent meer dan vijfduizend euro op zijn of haar spaarrekening heeft. Dit is hetzelfde percentage als een jaar geleden.

tips om geld te besparen

Sparen doe je met deze tips

Wil je wel graag sparen, maar lukt het gewoon nog niet helemaal? Reken dan eens uit hoeveel je eigenlijk uitgeeft aan kleding, koffie, abonnementen en etentjes buiten de deur. Waarschijnlijk is dit een groot deel van jouw inkomsten. Dus probeer voortaan die koffie thuis te drinken en vrienden voortaan uit te nodigen om bij jou te eten in plaats van uit eten te gaan. Wedden dat dit werkt. Lees ook hoe onze tips om geld te besparen op boodschappen.

Daarnaast is een andere handige tip om meer geld te sparen: een nieuwe spaarrekening te open bij een andere bank. Zo is het een wat hogere drempel en wordt het lastiger voor jezelf om hier geld van af te halen voor dingen die je niet nodig hebt. Best handig, toch?