Hoe werken de prijzengelden in de KNVB Beker 2023/2024?

Al vanaf het begin, wanneer clubs meedoen aan het bekertoernooi in het Nederlandse voetbal, krijgen ze geld. Dat wordt startgeld genoemd. Daarbovenop krijgt elke club geld voor de ronde die wordt gehaald. De prijzengelden in de KNVB Beker 2023 nemen toe, naarmate je verder komt in het toernooi.

Er zijn in totaal negentig teams die meedoen aan de KNVB Beker. In het begin spelen amateurteams tegen elkaar in twee rondes. De winnaars mogen naar het hoofdtoernooi en strijden tegen professionele teams, oftewel de grote jongens als PSV en Feyenoord. De profclubs hoeven geen kwalificatie te doen en zitten automatisch in het hoofdtoernooi. De KNVB Beker zit vol verrassingen en kansen voor alle teams!

prijzengelden knvb beker 2023

Wat zijn de prijzengelden per ronde in de KNVB Beker 2023?

Stel je een voetbalteam voor dat begint aan het bekertoernooi. Bij winst in de eerste kwalificatieronde, kan een amateurclub 4000 euro bijschrijven. Als de ploeg nog een ronde verder gaan en de tweede kwalificatieronde wint, krijgt de club opnieuw 4000 euro. Het bedrag groeit als de win streak wordt doorgezet. Bij de eerste ronde van het hoofdtoernooi kunnen clubs 12.500 euro winnen. In de tweede ronde kunnen voetbalclubs rekenen op 30.000 euro aan prijzengelden in de KNVB Beker 2023.

Daar houdt het niet op. In de achtste finale valt 50.000 euro te verdienen, bij het behalen van de kwartfinale wordt 80.000 euro bijgeschreven en als een club het tot de halve finale schopt, ligt er 130.000 euro op het team te wachten. Zelfs als de finale wordt verloren, wordt er een bedrag van 200.000 euro uitgekeerd. Bij winst wordt er 350.000 euro verdiend. Dat bedrag is een stuk lager dan het prijzengeld van de Champions League 2023.

En dit is nog maar het prijzengeld van de KNVB. Er zijn ook nog andere manieren waarop teams geld kunnen verdienen, zoals televisieinkomsten, kaartverkoop en sponsors.