Wat is INS Ecosystem?

INS Ecosystem is één van die ondernemingen die een redelijk gevaar zijn voor de traditionele markten. ‘Op een negatieve wijze?’ Nee. Het bedrijf richt zich namelijk op de verbetering van de consumentenomgeving wat betreft het doen van boodschappen. U zegt wat? Ja, INS wil namelijk dat de consument terug gaat naar een markt waarin de prijs wordt betaalt die men daadwerkelijk moet betalen voor een product, niet een prijs die tot stand komt door logge processen en de grote hoeveelheden tussenpartijen.

Door middel van Blockchain-technologie en contracten met producenten en leveraars, wil INS een omgeving vormen die de consument in staat stelt rechtstreeks van de producent te kopen. Zo koop je je tomaten niet meer van schakel #7, maar van de tomatenboer die ze zojuist geplukt heeft – bij wijze van spreke. Een ontwikkeling die diverse onnodige tussenschakels omzeilt en daarnaast een eerlijke prijsbepaling tot stand doet komen.

In de bovenstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe deze nieuwe ‘winkel-omgeving’ eruit komt te zien. Door middel van een community met een aantal dedicated partijen wil INS Ecosystem er voor zorgen dat de consument gaat winkelen op een hele nieuwe manier. Zoals ze het zelf zeggen: ‘We blijven alsmaar ontwikkelen in technologieën, maar onze manier van boodschappen doen stamt nog uit de Middeleeuwen’. Daar valt wat voor te zeggen natuurlijk.

Waarom een partnership met PostNL zo belangrijk is

Het idee dat INS Ecosystem tot stand heeft gebracht klinkt vooralsnog redelijk veelbelovend. Er is echter één probleem: je bent verplicht om koeriers (distributors) en producenten aan je te binden. Zoals in de video te zien is, wordt het product door INS van producent naar koerier naar consument gestuurd. Als er van die eerste twee schakels niet genoeg partijen aanwezig zijn, dan zal die laatste schakel niet groeien – het potentieel blijft dus uit.

Door een partnership met PostNL te realiseren heeft INS Ecosystem een stevig netwerk aan zich weten te binden dat de Nederlandse huishoudens voorziet van alles wat zij online bestellen. Voila, zo is de leveraar van INS in Nederland veiliggesteld. Het is de eerste stap van INS Ecosystem om een verdere introductie in Nederland tot stand te doen komen. In de onderstaande video wordt op zeer geeky wijze uitgelegd waarom INS Ecosystem en PostNL een droomhuwelijk zal vormen:

De beginstapjes van een toekomst vol Blockchain

Dit partnership is niet het eerste en zeer zeker niet het laatste dat we te horen zullen krijgen. Dan hebben we het niet over enkel de partnerships van of PostNL of INS Ecosystem. Nee, de toepassing van Blockchain-technologie en de combinatie van ondernemingen die elkaars ketting aanvullen zullen steeds vaker in het nieuws komen. Er zal de komende jaren genoeg veranderen in de traditionele logge processen zoals we die tot nu gekend hebben.

Wij zijn zeer benieuwd naar de ontwikkelingen en we blijven het op de voet volgen. De wijze van informatie bewerken, verwerken en doorsturen gaat op de schop. Als het goed is zou deze ontwikkeling bij moeten dragen aan een transparantere, solidere economie. De tijd zal het ons leren. Over enkele jaren kunnen jullie deze artikelen erbij pakken en tegen anderen zeggen: ‘Zie je, zij zeiden óók dat Blockchain de toekomst is’. Laten we het hopen. De beginstapjes zijn in ieder geval veelbelovend. Beetje bij beetje gaat de industrie overstag.