De populairste meisjesnamen ter wereld

Als jij een kinderwens hebt, dan is de geboorte van je kind is een van de mooiste momenten in je leven. Toch kan het moeilijk zijn om tot een naam te komen. Daar komt natuurlijk ook nog eens bij kijken dat je tot overeenstemming moet zien te komen met je partner. Om problemen voor te zijn, helpen wij je uit de brand. Misschien komen er nu een aantal meisjesnamen naar boven die jij vaak voorbij hoort komen in jouw omgeving. Toch is de populairste meisjesnaam eentje die je niet per se vaak voorbij hoort komen. Website Live Science deed onderzoek naar babynamen voor meisjes die het meest gekozen worden. Uit dit onderzoek kwam de volgende naam als populairste meisjesnaam ter wereld uit de test: Sofia of Sophia.

Deze naam staat in negen landen op nummer één van meest gekozen naam. In een andere landen staat deze naam ook nog op de tweede of derde plek in de top tien. In Nederland zijn we ook wel bekend met deze naam, alleen dan in een ander jasje. De Nederlandse variant op Sofia en Sophia is uiteraard Sophie. Sinds 2016 staat deze naam al hoog in de Nederlandse rankings. De namen Sofia en Sophia doen het dan weer wat minder goed in Nederland. Zij eindigden wel nog in de top 100.

De meisjesnamen die het ook goed doen in de top 100 zijn Olivia, Emma, Ella, Nora en Anna. Dat maakt het kiezen van een meisjesnaam voor je eigen kleine wel iets makkelijker.

Bekijk ook 13 korte jongensnamen voor jouw kleine ventje.