Wat is de populairste meisjesnaam ter wereld?

Volgens onderzoek van Live Science is Sophia, of Sofia, de populairste meisjesnaam ter wereld. Zo staat deze in maar liefst negen landen, waaronder Mexico, Rusland, ItaliĆ«, ArgentiniĆ« en Slowakije, op #1. Verder staat deze naam in twintig landen op de tweede of derde plaats in de top 10. Naast dat deze meisjesnaam razend populair is, heeft het ook een prachtige betekenis. Het betekent namelijk ‘Wijsheid’, wat misschien ook een reden waarom de naam zo vaak gebruikt wordt.

De Nederlandse versie van Sophia

In Nederland komt Sophia of Sofia minder vaak voor. Wel hebben wij onze eigen versie. Zo ken je vast wel een Sophie of Sofie. Deze naam bevindt zich sinds 2016 al vrij hoog in de rankings. Sophie staat bijvoorbeeld op de vijfde plaats en ook Sofie is makkelijk in de lijst terug te vinden. Ondanks dat de internationale versies minder vaak voorkomen, staan ook deze varianten in de top 100 meisjesnamen.

De populairste meisjesnaam ter wereld Sophia

Heet je dus Sophia, Sofia of Sophie dan is de kans niet alleen groot dat ze jouw naam over de hele wereld kennen, maar ook goed uitspreken. Zo zei de oprichtster van Babynamewizard.com, Laura Wattenberg, tegen Live Science: “Het verbaasde me gewoon dat zoveel verschillende talen en culturen tegelijkertijd op hetzelfde geluid zouden uitkomen.” Maar of Sophia over tien jaar nog steeds de populairste meisjesnaam ter wereld is, is nog maar de vraag. Zo’n tien jaar geleden stond de naam namelijk nog niet bijzonder hoog.

Zoek jij nou nog een leuke naam? Check dan de volgende mooie meisjesnamen voor een dochter.