De verhaallijn van Kolory Zla: Czerwień

De Poolse film Kolory Zla: Czerwień (Colors of Evil: Red) is te zien op Netflix en trekt je meteen mee in een duistere wereld. Het begint met het vinden van het lichaam van een jong meisje, genaamd Monika Bogucka. Het lijkt volgens officier van justitie, Leopold Bilski, ontzettend veel op een andere misdaad die vijftien jaar geleden plaatsvond. Hij besluit samen te werken met Monika’s moeder, rechter Helena Bogucka, aangezien hij de zaak toch niet mag heropenen. Het verandert al snel in een hoop corruptie en machtsspelletjes. Terwijl Leopold Bilski dieper kijkt, ontdekt hij dat niets is wat het lijkt en moet hij alles op alles zetten om de waarheid boven tafel te krijgen.

Bekijk hieronder de trailer:

 

Wie spelen er in de Poolse film?

De namen uit de cast zullen misschien als onbekend in de oren komen, maar ze hebben een prachtig plaatje kunnen neerzetten. Maja Ostaszewska speelt als rechter Helena Bogucka. Ze is bekend van Jack Strong en Cialo en is afgestudeerd aan de Nationale Theateracademie in Krakau. Jakub Gierszal is officier van justitie, Leopold Bilski.  Jakub Girszal zou je kunnen kennen van Sala Samobójców, Pokot en Najlepszy. Ook zofia jastrzębska speelt in de geweldige film. Zij is te kennen A Girl and an Astronaut of Infamia.

Niet al te hoge scores op IMDb en Rotten Tomatoes

Ondanks de niet al te hoge reviews is Kolory zla: Czerwień een hit op Netflix. Op IMDb scoort de film een gemiddelde 6.3/10. Kijkers zijn vooral fan van de meeslepende verhaallijn en het goede acteerwerk. Rotten Tomatoes laat een lager beeld zien met een matige score van 50%. De kijkers die de film goed vonden, zijn vooral te spreken over de duistere sfeer en slimme plotwendingen.

Ben je klaar voor een avond vol spanning? Pak je popcorn erbij en zet Kolory zla: Czerwień aan voor een duister verhaal waar niets is wat het lijkt.