Met deze tips kan je goed in poker worden

Een echt goede speler worden – of het nu voor de lol is of serieuzer – kost veel meer moeite dan alleen te weten hoe je het gezicht van je tegenstander moet lezen. Of je nu een pokeravond organiseert met je vrienden, benieuwd bent hoe je online kunt meedoen aan het spel of je wil meedoen aan een professioneel toernooi: met de volgende poker tips loop jij met winst van de tafel.

1. Begin met de basis

Veel mensen, vooral vanwege de manier waarop poker in de media wordt afgebeeld, denken meteen dat ze hun tegenspelers kunnen aflezen. Dat is zeker niet aan te raden. Richt je in plaats daarvan op de basis van het spel. Stel jezelf de vraag: ‘wat zijn mijn kansen?’ Of ‘welke kaart(en) moet er komen zodat mijn hand beter wordt?’ Dit soort vragen zijn gemakkelijk te leren en het is geen ingewikkelde strategie.

2. Raak niet verstrikt in de wiskunde

Je hoeft echt geen wiskundig genie te zijn om uit te blinken in poker. Natuurlijk is er wiskunde bij betrokken, maar het is wiskunde die ook jij redelijk simpel kan doen. Veel pokerspelers tellen zelfs nog op hun vingers. Je kunt ze zien tikken met hun vingers op de tafel tijdens een hand. Het is gewoon optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, meer niet.

3. Vind zowel vrienden als een mentor

Het vinden van zowel een vriend die op hetzelfde niveau begint als jij is van cruciaal belang als je je pokerspel echt wil verbeteren. Ook is het slim om rond de tafel te zitten met iemand die meer ervaring heeft dan jij. Een van de beste dingen die je kunt doen om je eigen denkproces te verduidelijken, is door andere mensen uit te leggen en door te praten. Hierdoor kom je er achter dat je je hand toch misschien niet zó goed doorhad als je zelf dacht.

poker hand

4. Vergeet je ego

Het ding dat de meeste pokerspelers uit een game haalt is hun ego. Zo callen ze vaak in een plek waar ze nooit hadden moeten callen, puur omdat ze denken dat ze niet gebluft kunnen worden. Het machogedrag komt vaak in de plaats voor logisch nadenken en redeneren.

5. Zorg voor goede persoonlijke gewoontes

Hoewel het niet alleen gaat om het al dan niet pokeren, is het goed om goed voor je lichaam en geest te zorgen om uit te blinken in zowat alles waar je naar op zoek bent. Goed sporten, goed slapen en goed eten zorgt voor een gezonde kop: hiermee kom je het verst in poker.

6. Speel niet boven je niveau

Te hoog spelen kan de ondergang zijn van beginnende spelers. Het is voor de duurzaamheid van het spel slim om op lage inzetten te beginnen en vanuit daar je weg omhoog te werken. Stel een uitgaveplafond voor jezelf in en ga hier niet overheen! Poker kan snel een duur grapje worden.

poker handen

7. Lees, lees en lees nog meer

Zoiets als Daniel Kahnemans Thinking Fast and Slow, dat niet over poker gaat, kan erg nuttig zijn wanneer het wordt toegepast op de pokerwereld. Het laat je zien hoe je logisch moet denken in plaats van reactief en reflexief.

8. Breng tijd online door

Er gaat niets boven het spelen van online om handen door te krijgen en als je net begint, is het zo belangrijk om gewoon de handen te begrijpen. Het helpt je om naar veel verschillende situaties te kijken, om patronen te herkennen en om naar te kijken met je coaches – omdat je je games kunt opnemen om ze later te herhalen.

Ben jij fan van poker, maar wil jij liever buiten van het zonnetje genieten? Dat kan allebei met deze opblaasbare pokertafel voor in het zwembad.