Hoe komen die irritante pluisjes in jouw wasmachine?

Voordat we gaan bespreken hoe je die pluisjes uit jouw wasmachine kan houden, ben je ook vast wel benieuwd waar die pluisjes eigenlijk vandaan komen. Deze pluisjes kunnen door verschillende dingen ontstaan. De eerste mogelijkheid is dat de kleding in de wasmachine tegen elkaar aanwrijft. Als er bijvoorbeeld truien in de wasmachine zitten, komen er haartjes van de truien los. Door de wrijving vormen de haartjes een klein balletje en dat zijn dan de pluisjes.

Een andere mogelijkheid is dat je thuis een huisdier hebt. Deze laten altijd wel wat haren achter, ook al kam je je huisdier goed. De haren blijven automatisch aan je kleding zitten en worden dus meegenomen in de wasmachine. De pluisjes ontstaan op precies dezelfde manier als bij het vorige voorbeeld.

Hoe krijg je pluisjes van jouw was?

Als eerste tip is het verstandig om je kleding altijd binnenstebuiten te wassen. Stel dat er toch nog wat pluisjes zouden ontstaan, komen ze in ieder geval aan de binnenkant van je kleding. De echte truc is eigenlijk hartstikke simpel. het enige wat je namelijk hoeft te doen is een sponsje of een microvezel doekje bij de was gooien. Het materiaal van de spons en het handdoekje trekken namelijk haren en pluisjes aan als ze nat zijn. Hoe handig is dat!?

Last van pluisjes op je wasgoed? Met dit trucje is dat voorgoed verleden tijd

Er zijn ook speciale plastic balletjes en hersluitbare zakjes van propyleen die haren en pluisjes aantrekken. Maar aangezien je een sponsje of microvezel handdoek toch wel in huis hebt liggen, is dat natuurlijk en makkelijkere optie.

Wanneer je fijn wasgoed wast zonder het te centrifugeren dan kun je ook één of twee (hangt af van hoe groot de lading is) vochtige doekjes in de wasmachine gooien. Zorg er wel voor dat de doekjes die je haalt dik en sterk zijn. Je wil namelijk niet dat het doekje gaat verkruimelen in de wasmachine en dat de oorzaak van je pluisjes wordt.

Last van pluisjes op je wasgoed? Met dit trucje is dat voorgoed verleden tijd

Wil je graag weten hoe je het beste je schoenen in je wasmachine kan stoppen? Lees hier een aantal tips!