1. Vessel Amsterdam

Vessel Amsterdam beschrijft zichzelf als een café restaurant wat voelt als thuiskomen. Tijdens de winterperiode staat de open haard aan, wat het hartstikke knus en gezellig maakt. De menukaart varieert van gezonde gerechten tot aan katerproof gerechten. De missie van Vessel Amsterdam is dat lekker en verantwoord eten prima samengaat. Van vis en vlees tot vegetarische gerechten met verse groenten en fruit.

5 leuke plekken in Amsterdam voor een early dinner

Het café restaurant zit in het prachtige hotel BOAT&CO. Ideaal als je je early dinner wil combineren met een overnachting. Vessel is van 7:00-17:00 uur geopend. De nieuwe chef van het restaurant, Freek Dekker, geeft wat tips voor het kiezen van een heerlijk diner. Wil je iets speciaals proberen? Ga dan voor de vegetarische kaas van Max & Bien of bestel de makreel ceviche, gerookte avocado met paddenstoelen schorseneren en vadouvan. Bekijk hier de website van Vessel.

2. Rasoi

Voor het pas geopende Indian restaurant, gelegen in de Maasstraat in Amsterdam, is het even wennen aan de nieuwste maatregelen. Ze gingen er van uit dat ze na de opening op volle toeren konden draaien, maar helaas. Toch gaat het restaurant van dinsdag t/m zondag van 12:00-17:00 uur open en dat doen ze met veel enthousiasme. Bij Rasoi is alleen lunch en early dinner te bestellen op locatie, maar dat maakt het zeker niet minder lekker.

5 leuke plekken in Amsterdam voor een early dinner

Met hun bijna volledige vega menu weten ze elke bezoeker weer tevreden te stellen. Naast het eten op locatie is het mogelijk om af te halen of te bezorgen van 16:00-22:00. Hierbij is het diner van de menukaart ook te bestellen. Het restaurant vertelt zelf: ‘Bij ons maakt u een culinaire reis zonder eindbestemming. Duik in de aroma’s, kleuren en smaken en ontdek het echte India niet ver van huis’. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijk pompoensoepje, een Bombay Sandwich of een frisse Rasoi salade. Bekijk hier de website van Rasoi.

3. NENI Amsterdam

Restaurant NENI Amsterdam heeft nieuw leven geblazen in de voormalig Citroën garage en het pand is in volle glorie hersteld. Het restaurant omschrijft zichzelf als Oosters Mediterraan. Naast het prachtige restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping een eigen cocktailbar. Ook heeft NENI Amsterdam een eigen bakker. De eye catcher van het restaurant is de open keuken waarbij de gasten mee kunnen genieten van het bereiden van de gerechten.

neni amsterdam

Het restaurant opent van woensdag t/m vrijdag haar deuren van 12:00-17:00 uur. In het weekend kun je bij NENI terecht voor een heerlijke brunch van 11:00-16:00 uur. De Elior’s butcher steak met mierikswortel crème, cherrytomaatjes en chili is een echte aanrader. Ook de gegrilde wintersalade en de arancini met pompoen, harissa, feta en pitabrood zijn echte top gerechten. Bekijk hier de website van NENI.

4. Super Lyan en Celia

Wanneer jij ook zin hebt in een early diner, bij Super Lyan en Celia kan je altijd terecht. De komende weken is dit restaurant namelijk iedere dag geopend van 13.00 tot 17.00. Hou jij van Amerikaanse gerechten? Dan kunnen we je verzekeren: dit is dé spot voor jou. De Amerikaanse kaart is modern te noemen en staat vol met gerechten als heerlijke burrata en fried dish taco’s.

cocktails amsterdam

Wil jij uitpakken en een lekker hoofdgerecht in de middag voorgeschoteld krijgen? Dan hebben we een tip voor je. De ravioli de monkfish (zeeduivel) is er eentje die het proberen meer dan waard is. Verder is Super Lyan en Celia dé plek wanneer jij iets te vieren hebt. Ze hebben er namelijk een overheerlijke Celia cocktail brunch in het weekend. Wat krijg je hiervoor? Twee gerechten naar keuze & een karaf Mimosa, Bellini of Bloody Mary om te delen. Heerlijk! Check de website van Celia Amsterdam hier.

5. Mastino vegan pizza

Deze vega en non-vega pizzeria in de Pijp is een spot waar jij zeker eens langs moet. Mastino is de Italiaanse vertaling van het woord ‘doorzetter’. Geen wonder dat de pizzeria zo heet, want doorzetten doen ze. Het is de eerste pizzeria in Nederland die volledig veganistisch en plantaardig hun pizza’s bereidt.

Veganistische Pizzeria

De pizza’s worden omschreven als plantaardig, gezond, vers, kleurrijk en lekker met een grote verscheidenheid aan veganistische kaas. Naast het genieten in het prachtige restaurant zelf, is er de mogelijkheid om thuis op de bank te genieten van de vegan Italiaanse heerlijkheid. Mastino is geopend vanaf 16:00 uur. Van maandag t/m donderdag en op zondag bestel je de pizza’s tot 22:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kan dit tot 23:00 uur. Bekijk de menu kaart Bekijk hier de website van Mastino.

Loopt het water je in de mond van al deze heerlijke en vooral gezellige eetgelegenheden? Bekijk dan ook is het Amsterdamse restaurant waar je onbeperkt kaas kan eten.