De PS5 is ‘verouderd’ volgens Sony

Voor velen is de Playstation 5 pas net verkrijgbaar. Vanwege een groot tekort aan chips was de moderne console nog niet zomaar te bestellen. De prijzen op het internet voor een nieuwe Playstation lagen hierdoor ontzettend hoog. Eindelijk kun je nu een winkel inlopen en een console in je winkelmandje leggen. Toch zegt Sony dat de console al begint te verouderen. Volgens Sony zit de PS5 namelijk in de laatste fase van zijn levenscyclus. Is dit een aanloop naar de Playstation 6?

Wat is de releasedatum van de Playstation 6?

Dat kan nog wel eventjes duren. Over het algemeen duurt het wel wat jaartjes voordat Sony een nieuwe console uitbrengt. Gemiddeld duurt dat zo’n 6 tot 7 jaar. Op het internet wordt er op tech-sites veel gespeculeerd over de release date van de PS6. We verwachten dat hij er ergens tussen 2026 en 2028 is, maar kunnen uiteraard nog niks vaststellen. Aangezien Sony zegt dat de PS5 verouderd is, lijkt 2026 het meest logisch, maar het zou zomaar nog wat langer kunnen duren.

Speculaties over de prijs: wat gaat de Playstation 6 kosten?

De prijs van een nieuwe Playstation is per generatie behoorlijk verschoven. Zo waren de Playstation 1 en de PlayStation 2 $ 299. De Playstation 3 was $ 499, en de Playstation 4 $ 399. Voor de Playstation 5 betaal je ook zo’n $ 499. Toch worden chips steeds duurder, en die maken een Playstation juist zo krachtig. Wij, en vele andere ‘techfanaten’, verwachten dat de Playstation 6 rond de $ 599 gaat kosten.

Specificaties: wat kun je van de PS6 verwachten?

Over de PS6 is eigenlijk nog vrij weinig te vinden. Er is nog geen model gereleased, en de specificaties zijn ook nog onbekend. We kunnen er wel vanuit gaan dat de nieuwe console een krachtigere chip heeft, en voortaan een resolutie van 4k/60fps haalt. Ook hopen we op meer RAM en een ge├╝pgraded SSD-geheugen, waardoor hij nog krachtiger wordt. Over het design is helaas ook nog niks bekend. Wellicht zou het fijn zijn als de Playstation 6 iets kleiner wordt, want de Playstation 5 is toch een bakbeest…