Veelbesproken PlayStation 5 Pro

De afgelopen maanden werd er al behoorlijk veel gesproken over een eventuele PS5 Pro, en deden een grote hoeveelheid geruchten de ronde. De eerste die over de release sprak, was YouTuber Moore’s Law is Dead. Toch werd hij niet echt betrouwbaar ingeschat, maar nu een gerespecteerde gamejournalist erover geschreven heeft, blijken zijn geruchten toch waar te zijn. En wat blijkt, de Playstation 5 Pro komt al eerder dan wij dachten. Hij zou er namelijk eind van het jaar al kunnen zijn.

 

De grote verschillen met de PS5

De grote vraag is, wat gaat het verschil zijn tussen de reguliere PS5 en de Pro-variant? Het zal voornamelijk gaan om snelheid. Op de normale PS5 moet de gamer soms een keuze maken tussen Performancemodus en en Graphicsmodus. De ene functie zorgt voor mooiere beelden, terwijl de ander ervoor zorgt dat de beelden soepeler overlopen. Met de PS5 Pro zal je deze keuze hoogstwaarschijnlijk overbodig zijn. De normale PS5 heeft 10,28 teraflops aan rekenkracht terwijl de PS5 Pro 33,5 teraflops bevat. Ook zal het daarom mogelijk moeten zijn om games in 8K-resolutie te spelen.

De releasedatum van de nieuwe PS 5 Pro

De releasedatum van de Playstation 5 Pro zal hoogstwaarschijnlijk rond de feestdagen dit jaar zijn. Die kan je dus op je verlanglijstje zetten! Toch is er de kans dat dit eventueel nog verschuift. Vaak wil Sony zijn console releasen in combinatie met een goede game, waardoor het publiek direct de kracht van de PS5 Pro kan zien. Bovendien worden deze games ook vaak samen verkocht met de console. Momenteel staat er nog niet zo’n game gepland, en kan het dus nog even duren. Zodra we meer weten houden we jullie op de hoogte.

Heb je nog niet echt behoefte aan de PS5 Pro, en wacht je liever nog even op de PS6? Check dan alles wat wij tot nu toe weten over de Playstation 6.