Je kan de PlayStation 5 kopen op eBay

De PlayStation 5 is al te bestellen, maar dan moet je hem pre-orderen. Echter is het aanbod veel te klein voor de enorme vraag, dus velen kunnen de PS5 voorlopig nog vergeten. Gelukkig kan je de console wél via eBay kopen en ontvang je hem dus een stuk sneller. Er is alleen één maar aan het verhaal: ze zijn mega prijzig.

De mensen die geluk hadden en hem nu al mochten ontvangen, zetten hem dus massaal op eBay om winst te kunnen maken op hun console. En of dat gebeurt? Absoluut, want bij sommige verkopers is er nog maar 1 over, terwijl ze een grotere oplage hadden dan dat.

ps5

Oplage van de PlayStation 5

De reden van de schaarse wat betreft de console, is dat er maar een kleine oplage beschikbaar is bij winkels. Coolblue, één van de verkopers van de PS5, heeft bijvoorbeeld maar een kleine 200 exemplaren ontvangen van Sony. BCC zou er 240 hebben ontvangen, waarvan 160 voor de vrije verkoop en 80 voor medewerkers van de tech-keten. De reden van de lage oplage kan twee redenen hebben. De eerste is de snelheid van productie: door de huidige situatie zijn heel veel onderdelen vertraagd of moeten zelf vervangen worden, waardoor de productie langzamer is gegaan en er dus minder beschikbaar zijn.

Het tweede dat kan, is dat het een marketingstrategie is van Sony. Wanneer een bedrijf namelijk schaarsheid op een product creëert, is de kans velen malen groter dat consumenten het product willen hebben, omdat het dan vrij uniek is wanneer je er een bezit.

ebay playstation 5

Prijzen van de PS5 worden hoger en hoger

De prijzen van de consoles op eBay zijn echt bizar hoog: je betaalt tussen de 600 en 1800 dollar om nu alvast een console te bezitten. Ons advies is dus om nog even rustig te wachten en de console te kopen voor de normale prijs. Wanneer je echt niet op de PlayStation 5 kan wachten, kan je jezelf nog even extra lekker maken met de PS5 games.