Een ideaal product voor een interview?

Programma’s om spraakopnames te maken en om te transcriberen bestaan al voor een langere tijd. Zo heb je op de gemiddelde mobiele telefoon wel een dictafoon zitten, en heb je online genoeg programma’s om te transcriberen. Dit apparaatje verschilt in één ding van die andere programmaatjes. De PLAUD Note werkt op basis van AI, waardoor hij ontzettend accuraat is, en allerlei dingen met je teksten kan doen. Zo kan hij samenvattingen maken, to-dolijstjes maken, opnames van telefoontjes maken, en nog veel meer. Bovendien heeft het handzame apparaatje een lekker strak onopvallend design, en kan hij tot 64 GB aan spraakopnames opslaan.

Plaud Note

De gadget is een hit op Kickstarter

Veel mensen zien dan ook iets in de Plaud Note. Via platform Kickstarter wilde het bedrijf 5.000 dollar ophalen. Uiteindelijk heeft het project een behoorlijk grote steun gekregen, en hebben zij meer dan 1 miljoen dollar opgehaald. De reviews over het product zijn dan ook lovend. Zo schrijft iemand: ‘De beste voice recorder die ik ooit heb gebruikt’. Een ander schrijft: ‘Door dit apparaatje wordt je secretaresse overbodig’. Al met al lijkt dit een uitstekend product voor de mensen die met regelmaat interviews moeten uitwerken, of meetings willen opnemen.

Apparaat transcriberen

Applicaties

Het apparaatje op zich werkt met een app. Deze is op je mobiele telefoon te installeren. Met de normale PLAUD App, kan je opnames terugspoelen, apparaatinstellingen regelen, en dingen opslaan in de Cloud. Wanneer je toegang wil hebben tot de AI-tools, dan heb je PLAUD AI nodig. En ja, dat is helaas niet gratis. Voor alle vette AI-functies mag je een extra bedrag betalen van 10 dollar per maand. Anders kan je ook niet met het apparaatje transcriberen. Met het betaalde programma kan je tot 600 minuten per maand transcriberen, en onbeperkt gebruik maken van de AI-functies.

De aanschaf van het apparaatje valt relatief mee in prijs. Voor 149,85 heb je al een PLAUD Note te pakken, en daar krijg je dan drie maanden van het betaalde programma bij.