Voorbereiding

Duw eerst je tenen tegen de grond en span je bilspieren aan om je lichaam te stabiliseren. Zorg dat je rug en heupen in één lijn met elkaar liggen en laat geen van beiden zakken. Je hoofd hou je in lijn met je rug, heupen en schouders.

Plank

Begin in de plank positie door je onderarmen op de vloer te leggen met je ellebogen recht onder je schouders. Je armen houd je paralel aan je lichaam. Stabiliseer je schouders en betrek je buikspieren door je ellebogen en schouders rustig terug te trekken.

Push up MAN MAN

Push-up

Leg je handen recht onder je schouders en ga in push-up positie. Ook hierbij is het belangrijk dat je je schouders, rug en heupen in één lijn met elkaar houdt. Doe de push-up door je borst naar de grond te laten zakken.

plank push-up MAN MAN

Terug naar de plank positie

Ga terug naar de plank positie en herhaal dit. Wissel je leidende arm bij elke herhaling af. Doe 3 sets van 10 herhalingen met een minuut rust tussendoor.

plank push-up MAN MAN

Je zult merken dat je met deze oefening ook bij andere oefeningen beter zult gaan presteren omdat je met de plank to push-up al je spiergroepen traint. Wil je nog sneller resultaat boeken? Dit zijn de dagelijkse routines van gepierde mannen.