Trailer ‘Planet Earth III’ maakt veel los

Planet Earth III, de langverwachte wildlife-serie verteld door de legendarische Sir David Attenborough, heeft zijn eerste trailer uitgebracht en roept gemengde emoties op bij kijkers. Deze driedelige serie van BBC Earth markeert het laatste deel van de adembenemende reis door de meest indrukwekkende ecosystemen van onze planeet, terwijl het tegelijkertijd de dringende uitdagingen benadrukt die worden veroorzaakt door de toenemende klimaatverandering.

‘Ik kan het niet meer kijken’

Het lijkt er echter op dat de trailer voor sommige kijkers iets te dicht bij huis komt, waardoor het voor hen moeilijk is om deze in zijn geheel te bekijken. Een Reddit-gebruiker uitte zich als volgt: “I can’t watch these anymore. We destroy more and more of the planet and these are a sad guilt trip now. I’ve seen all the birds and squirrels they’re gonna show me. And I swear to god if there’s another sloth episode I will have a stroke.”

Het overheersende gevoel van somberheid en wanhoop bij sommige kijkers werd gedeeld door een ander die zei: “Dit is precies hoe ik me voel. Ik hield vroeger van deze show, maar nu, telkens als ik ernaar kijk, word ik vervuld van angst en verdriet.”

Sombere realiteit

Het is duidelijk dat de toon en boodschap van Planet Earth III aanzienlijk verschillen van die van zijn voorgangers en de sombere realiteit van onze veranderende wereld weerspiegelen. Zoals een bezorgde kijker opmerkte: “Het verschil in toon en boodschap tussen Planet Earth I en II is behoorlijk verbazingwekkend. Ik vrees dat III nog meer zal zijn. Ik weet niet zeker of ik kan verdragen om te kijken naar wat ik weet dat een vernietigde planeet zal zijn binnen mijn levensduur.”

Sir David Attenborough (97) weet niet van stoppen

De serie, die later dit jaar op BBC One wordt uitgezonden, heeft Sir David Attenborough als verteller. Mike Gunton, de uitvoerend producent van Planet Earth III, uitte zijn vreugde over het feit dat Sir David aan boord is voor dit laatste hoofdstuk en prees de enthousiasme en wijsheid van de presentator bij het naar het scherm brengen van de wonderen van de wereld.

Bekijk hieronder de trailer van Planet Earth III:

Meer natuurdocumentaires zien? Dit zijn de 10 beste natuurdocumentaires op Netflix, volgens IMDb.