Gevestigd vlak bij het Vondelpark in Amsterdam vinden we Da Portare Via. Een Italiaans restaurant, waarbij de inrichting niet is zoals je verwacht bij een typisch Italiaans restaurant. Deze is namelijk een stuk moderner. Beneden is er een lounge dat ons uitnodigt om de hele avond bij te kletsen en om te proeven van de wijnen die ze serveren. Je kijkt zo de open keuken in, waar de meest lekker ruikende pizza’s een voor een uit de oven worden geschoven. Boven is het restaurant, waar we kunnen genieten van heerlijke pizza’s.

daportarevia-pizza-manman

Bites en pizza’s

We nemen plaats en er wordt ons gevraagd wat we willen drinken. De verschillende wijnen nodigen ons hartelijk uit. Op tafel staan al verschillende bites klaar om voorafgaand te worden geproefd. Salade caprese, Focaccia brood en verschillende toastjes die typerend zijn voor Italië brengen onze smaakpapillen op gang. Je kunt merken dat we honger hebben, want deze bites zijn binnen no-time op. Omdat we met een grote groep zijn stelt de vriendelijke gastheer voor om verschillende pizza’s te laten serveren die we kunnen delen, zodat we er meerdere kunnen proeven. Een heerlijk idee.

Red and white

De pizza’s bij Da Portare Via bestaan uit Red Pizza’s, met tomatensaus, en White Pizza’s, zonder tomatensaus. Nu denk je misschien dat er op een pizza tomatensaus hoort, maar wij kunnen je verzekeren dat dit zeker niet altijd het geval is. Da Portare Via weet ons met elke pizza te verrassen en we proeven combinaties die we nog niet eerder hebben gehad. Gelukkig hebben de pizza’s een dunne, krokante bodem, zoals het bij echte Italiaanse pizza’s hoort, zodat we veel verschillende kunnen proberen.

pizza-daportarevia-quatro-manman

Afsluiter

Een goede avond moet goed afgesloten worden en daar zijn ze het bij Da Portare Via mee eens. Een typische Limoncello die we geserveerd krijgen bij de koffie is dan ook een goede afsluiter. Met zijn vriendelijke bediening, relaxte sfeer en beste pizza’s behoort Da Portare Via voortaan tot onze favorieten. En gelukkig voor onze Utrechtse vriend heeft het restaurant, naast verschillende vestigingen in Amsterdam, ook twee vestigingen in Utrecht. Plus: ze doen ook aan bezorgen, voor een van die dagen dat je niet van de bank kunt komen. Wij zijn overtuigd.

Da Portare Via

Locatie Amsterdam: Copernicusstraat 49

Locatie Utrecht: Voorstraat 58

Tel: 020 – 23 55 553 

Website: www.daportarevia.nl