Brake Free

Brake Free is een LED remlicht die je op jouw eigen helm kunt monteren. Het felle LED licht helpt onoverzichtelijke verkeerssituaties te voorkomen. Wanneer je naar het remlicht van een auto kijkt, valt meteen op dat het haast onmogelijk is om deze niet te zien. Twee remlichten zitten in de achterlichten verwerkt en er zit vaak ook nog een strip bij de achterruit. Bij een motor is dit niet het geval. Hier is het remlicht enkel verwerkt in het achterlicht. Deze zit overigens vaak vrij laag, waardoor deze gemakkelijk over het hoofd gezien wordt.

De mannen van Brake Free vonden dat dit anders moest. Een remlicht op de achterkant van de helm zou de ideale oplossing zijn, aangezien deze op ooghoogte van de autobestuurders zit. Bovendien kan het geen kwaad om iets meer op te vallen als motorrijder zijnde.

Brake free remlicht motor man man

Hoe werkt het?

Het remlicht wordt zoals hierboven gezegd, op de achterkant van jouw eigen helm gemonteerd. Geen draden, geen apps, geen verbindings struggles. Hoe werkt het dan wel? Door middel van verschillende sensoren die in de Brake Free zijn verwerkt, kan het apparaat iedere vorm van snelheidsmindering detecteren. Of je nou de remmen gebruikt, terug schakelt of afremt op de motor. De Brake Free detecteert het en geeft een sein af aan de bestuurders om jou heen. Simpel toch?

Daarnaast weet het apparaat wanneer je een noodstop maakt. Wanneer dit gebeurt, begint hij op een speciale manier te knipperen zodat het zichtbaarder wordt dat je hard afremt.

Brake free remlicht motor man man 3

Wil je meer informatie over de Brake Free? Check dan onderstaande video of check hier hun Indiegogo site.

Nog meer tips over veilig rijden? Check dan deze heerlijke motor opfriscursus zodat je veilig de weg op kunt.