Hardhandigheid in bed

Voor veel mensen wordt pijn tijdens de daad als onprettig ervaren, maar dat geldt absoluut niet voor iedereen. Uit onderzoek van Dr. Nicole McNichols blijkt namelijk dat pijn en plezier nauw verbonden met elkaar zijn op neurologisch niveau en het absoluut niet onprettig hoeft te zijn voor velen. Sommige mensen vinden pijn tijdens de daad juist lekker.

Hierbij hebben we het natuurlijk niet over elkaar daadwerkelijk fysiek pijn doen en schade aanbrengen wanneer je met elkaar de slaapkamer induikt. Het gaat daarentegen om de ‘goede pijn’, waarbij speelsheid de sleutel is. Voorbeelden hiervan zijn aan elkaars haren trekken, op elkaars lip bijten tijdens een kus of een klap op de achterste geven; dus een hardhandig partijtje tussen de lakens, op liefdevolle manier natuurlijk.

Grote kans dat je buiten de slaapkamer dit soort sensaties best pijnlijk vindt, maar dit tijdens een steamy partij in bed waarschijnlijk hele andere gevoelens zal oproepen. Dat komt doordat je tijdens de daad endorfine aa maakt, ook wel bekend als een natuurlijke pijnstiller. Hierdoor wordt je pijngrens verhoogd en zal je het dus (tot op een bepaalde hoogte) niet als onprettig ervaren.

‘Pijn’ kan je leven tussen de lakens opfleuren

Verder blijkt dat deze zogeheten ‘goede pijn’ ook een enorme boost kan geven aan jullie leven tussen de lakens. Zo kan het een versterker van genot zijn en heeft het ook te maken met hoe onze hersenen functioneren. Zo zijn plezier en pijn beiden verbonden met de aanmaak van dopamine en opio├»den in de hersenen.

Om erachter te komen of dit iets voor jou is, kun je het dus altijd een keer proberen wanneer jullie volgende keer de slaapkamer induiken. Maar hierbij is het ontzettend belangrijk dat er wederzijdse goedkeuring  is, voordat dit gebeurt en je met elkaar afspreekt dat er niets wordt gedaan wat jij of je partner niet leuk vindt. Want alleen op deze manier kan het werken.