Philips Hue

Hue is het slimme, draadloze verlichtingssysteem van Philips. Met Hue gaat er een hele nieuwe wereld voor je open, zodat je verlichting op een intensere manier kan beleven.

Naast het systeem worden er nu ook Philips Hue-lampen gepresenteerd. Voor de mensen die de digitale snufjes van tegenwoordig wel zien zitten, is dit zeker een leuke gadget. Niet alleen het slimme systeem maar ook de lampen krijgen nu hun ‘smart look’. De Philips Hue lampen zijn verbonden met Bluetooth en kunnen worden bestuurd met je smartphone. Hierdoor heb je geen bridge meer nodig die als extra kastje aan de router gekoppeld is. Om de lampen van Philips te besturen hoef je alleen maar verbinding te maken.

Philips Hue

Stemassistent

Als jij beschikt over een slimme speaker met spraakassistent die is aangesloten op het netwerk, dan kun je via stembesturing de lampen straks gaan besturen. Na al die keren dat je het in de film ziet, kan je het nu gewoon lekker thuis doen. Via de stembesturing kunnen de lampen worden ingeschakeld, gedimd en op standaard scènes worden ingesteld.

Aan de ondersteuning met de Google Assistant wordt op dit moment nog gewerkt. Wel kunnen de Bluetooth lampen nog steeds met een Bridge aan Google Home, Google Assistant en Apple HomeKit worden aangesloten.

Er kunnen meerdere slimme producten worden aangesloten bij de Hue. Mocht je dus naast die mooie lampen van Philips toevallig ook nog een lamp van de Ikea hebben, dan kan je die er gewoon bij aansluiten. Check hieronder hoe:

Philips Hue lampen

De Bluetooth lamp komt in drie varianten: uitsluitend wit licht, wit en geel licht en wit en alle kleuren. Heb jij straks ook een ‘smart home’?