Een unieke keuze in levensstijl

De meeste topsporters staan erom bekend om te smijten met geld. Phil Taylor doet echter het tegenovergestelde. De Brit leefde van maar liefst 200 euro per week. Vanwaar? Philip Taylor heeft in totaal maar liefst 216 professionele toernooien, waaronder 83 grote toernooien (majors) met een recordaantal van zestien wereldtitels op zijn naam staan. Hij staat ook wel bekend als de beste darter aller tijden. Sinds 2018 is hij officieel gepensioneerd. Momenteel is hij 63, en verbazen mensen zich over zijn sobere bestaan. Hij vertelde in een interview met de Britse krant Daily Star: “Ik ‘gunde’ mezelf 200 euro per week, dus ik was altijd blut en flirtte zelfs met de armoedegrens.” Opmerkelijk voor iemand die miljoenen pakte tijdens zijn goede dartcarrière.

“Je moet jezelf hongerig houden”

Het leven van die 200 euro was een bewuste keuze volgens Taylor. “Die 200 euro had ook 1, 2 of 3 miljoen kunnen zijn, maar een hongerige leeuw vecht harder dan een leeuw die net gegeten heeft. Je moet jezelf hongerig houden. Ik had dertig huizen, was miljoenen waard, maar volgens mij was dat basisloon alles wat ik waard was.” In de tussentijd bleek hij lekker prijzen pakken, en wist hij zijn vermogen nog veel meer te spekken.

Vergelijkbaar verhaal van wereldkampioen snooker

Het verhaal van Phil Taylor valt te vergelijken met dat van Luca Brecel, die wereldkampioen snooker werd. Hij zei eind november dat hij bovenop zijn Ferrari 488 recent nog twee nieuwe luxewagens (een Porsche Taycan GTS en een Range Rover) had gekocht, waardoor hij plots geen miljonair meer was. Hij vertelt: “Ik heb € 460.000 aan die auto’s besteed en het was een weloverwogen beslissing. Ik wilde het gevoel recreëren dat ik had bij het begin van mijn loopbaan, dezelfde druk voelen om te presteren. Ik had wat aansporing nodig, het besef dat het tijd is om weer aan het werk te gaan.