Peter van der Vorst zijn huis in Abcoude

Het gaat om de woonboerderij te Abcoude die Peter van der Vorst in april 2016 samen met zijn echtgenoot Willem kocht. Destijds kostte de woonboerderij bijna 2,4 miljoen euro. Ook toen was de vraagprijs dus al gigantisch, maar het gaat ook om een schitterend monument. Het afbetalen van de woning was voor het stel echter geen probleem. Het mediabedrijf van Peter van der Vorst werd in 2015 verkocht. John de Mol betaalde zelfs een paar miljoen euro voor Van der Vorst Media B.V. Peter hoefde dus niet wakker te liggen van een hypotheek op het huis.

De woning is niet weggelegd voor de liefhebber van gloednieuwe en hypermoderne villa’s. Voor wie graag wat karakter terugziet in een huis is het echter een pareltje. De tuin is gevuld met grote bomen en mooie bloemen. Op de voorzijde van het huis bevindt zich een prachtige klimop die de woning n├│g meer leven geeft. Ook aan de binnenzijde is de woning niet alledaags. In de woonkamer staat een pianovleugel en via de gang is de zeer luxe keuken te betreden. Hier is alle benodigde apparatuur ingebouwd zodat het kookeiland optimaal benut kan worden. Ook is er in de woning rekening gehouden met een gigantisch binnenzwembad. Aangrenzend is de priv├ęsportschool geplaatst. Na een stevige work-out kan je dus een frisse duik nemen in het zwembad en vandaaruit genieten van het mooie uitzicht. De verwarming van dat bad hoeft niet veel geld te kosten. Op het dak van de woning liggen namelijk meer dan 70 zonnepanelen. Daarmee wek je genoeg op om een heel dorp van elektriciteit te voorzien. In het monument woon je dus als een god in Frankrijk, maar voor helaas gaat voor niets de zon op.

Grote winst lonkt

De prijs die Peter van der Vorst momenteel vraagt voor het huis is circa 4,9 miljoen euro. Als je bedenkt dat datzelfde huis zo’n acht jaar geleden ‘slechts’ 2,4 miljoen euro kostte, is Van der Vorst een zeer succesvolle zakenman. De verkoop van de woning moet Peter ruim 2,5 miljoen euro winst gaan opleveren. De afgelopen acht jaar heeft hij dus ruim drie ton per jaar verdient (alleen al aan z’n huis). Daarmee raakt hij wel dit absolute pareltje met woonoppervlakte van bijna 550 vierkante meter kwijt. Gelukkig houdt hij genoeg duiten over om een nette villa terug te kopen met z’n partner. Bekijk hieronder een aantal foto’s:

woning peter van der vorst te koop

villa abcoude te koop

peter van der vorst woning zwembad