De ‘nóg betere’ accu’s van CATL

Eerder leek het bedrijf CATL al met een uitstekende accu te komen. Het bedrijf kondigde eerder al een accu voor de elektrische auto aan, waarmee je met 10 minuten laden zo’n 400 kilometer kon karren. Toch was dit nog niet genoeg voor CATL, en besloten ze met een nóg betere accu te komen. Met de accu die het bedrijf nu op de markt gaat brengen, kan je tot wel 600 kilometer rijden met een laadtijd van 10 minuten. Wanneer je de accu langer aan de lader legt, dan kan je tot wel 1000 kilometer rijden. Ideaal toch?

De nieuwe accu van CATL gebruikt lithium-ijzerfosfaat. Daarnaast zijn er nog allerlei technische snufjes toegevoegd waardoor de accu sneller opgeladen kan worden. Één van die handige snufjes is dat de accu nu ook goed op te laden is bij lagere temperaturen. We hebben het dan over de Siberische temperaturen tot -20 graden Celsius. Daarnaast zou de accu ook nog eens een stuk goedkoper moeten zijn. De prijs per kilowattuur van lithium-ijzerfosfaatbatterijen zou namelijk volgens het bedrijf in de loop van het jaar met de helft dalen.

De accu verschijnt bij grotere merken

Leverancier CATL levert zijn producten al bij grotere merken zoals Tesla, BWM, KIA en Ford. De kans is dan ook aanwezig dat de splinternieuwe accu’s in auto’s van deze merken terug te vinden zullen zijn. De Chinese markt van accu’s speelt überhaupt een grote rol op de markt van de accu voor de elektrische auto. Zo zouden zij verantwoordelijk zijn voor een geruime twee derde van alle accu’s in de elektrische wagens wereldwijd.

Wil jij nou ook een elektrische auto aanschaffen? Sommigen zeggen dat dit verstandig is om nog in 2024 te doen. Waarom? Check dan ook waarom het slim is om een elektrische auto te kopen in 2024.