Hoe werd Peter Gillis zo succesvol?

Peter Gillis gaf onlangs een tour door zijn riante villa en liet daarbij ook zijn luxe autocollectie zien. Maar laten we eerst eens kijken,hoe deze Brabander een geschat vermogen van 85 miljoen euro bij elkaar heeft weten te sparen.

Peter Gillis werd geboren in Café Kampzicht, het café van zijn ouders in het dorp Rijen. De familie, die bestond uit Peter, zijn ouders, zijn broer Gerard en zus Mary, zat tijdens zijn jeugd krap bij kas. De familie had geen geld om kleding te kopen, dus dat werd zelf gebreid. Hij dankt zijn eigen hardheid dan ook voor een deel aan zijn opvoeding. Peter zijn eerste bijbaan is bij een slager.  Hij ontdekt dat hij het werk leuk vindt en besluit een studie te doen aan de slagersvakschool. Dit was op de lagere school na de enige opleiding die hij genoot. Hij lijkt dan ook een natuurlijke handelsgeest te hebben.

Peter zijn handelsgeest kwam in 1986 van pas. Samen met zijn broer en zus kocht hij toen een camping in het Brabantse Asten voor een bedrag van 4,25 miljoen gulden. Helaas besloten broer en zus op een gegeven moment om te stoppen en er ontstond een conflict om geld. Dankzij deze familievete is, vandaag de dag, het Motto van Peter: Met familie moet je wandelen, niet handelen. Gelukkig kan die inmiddels wel weer praten met zijn broer en zus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

In het jaar 1994 wilde Peter zich meer richten op verblijfsrecreatie. Hij investeerden in 200 stacaravans, en dit was een succes. Doordat mensen bleven slapen, kwam er meer geld in het laatje. Twee jaar later kon hij zijn tweede park kopen. Dit was vakantiepark Blauw Meer.

Vandaag de dag heeft deze multimiljonair een imperium van 9 campings, 11.500 plaatsen en 25.000 bedden. Hij woont met zijn 30 jaar jongere vrouw Nicol in een riante villa in Neerpelt. Hij heeft in zijn villa ook een tour gegeven waarbij hij niet alleen zijn huis, maar ook zijn auto’s laat zien. Maar goed, beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Check hieronder de video van Pure Luxe:

 

Aan al zijn bezittingen is wel te zien dat Peter er warmpjes bij zit. Maar hoe rijk is hij nou echt? Dit is het vermogen van Peter Gillis.