Peter Gillis koopt een kasteel in België

Een tijdje terug zette de enige echte Peter Gillis zijn villa in Neerpelt te koop. Veel mensen vonden dit nogal opvallend, aangezien de vakantieparkeneigenaar nog niet zo lang deze woning bezat. Echter lijkt er nu meer duidelijkheid te zijn. Peter werd namelijk verliefd een prachtig kasteel in België.

Het betreft Kasteel Genenbroek, gelegen in het plekje Hamont-Achel. Hij heeft er een uitzinnig bedrag van maar liefst 5,5 miljoen euro voor neergelegd. Zelf zei Peter er het volgende over: ‘Je weet niet hoe blij ik ben met deze aankoop. Het is een uniek gebouw met zeventien hectare grond, midden in het centrum van Hamont-Achel in Belgisch Limburg. dit kwam op mijn pad en ik wist gelijk: hier moet ik een bod op doen.”

Maar wat krijgt de realityster voor dit miljoenenbedrag? Volgens Peter is het een pareltje in de regio en was het voor hem hét moment om toe te slaan. Zo gezegd, zo gedaan. Toch? Niet alleen is hij nu de eigenaar van een kasteel, hij krijgt er dus een achtertuin van zeventien hectare en verschillende bijgebouwen bij. Het is dus écht een vorstelijke woning. Wel dient er flink wat geklust te worden aan de woning, maar dat zal geen probleem zijn voor Peter.

Gezien zijn enorme geschatte vermogen is het niet vreemd dat de man uit Rijen miljoenen aftikt voor zijn ultieme droomwoning. Ook bekijkt hij zijn nieuwe aankoop op een humoristisch manier. Hij zou namelijk een bijzondere titel kunnen krijgen bij de aankoop van dit kasteel. “Ik heb niet alleen een jonge vrouw, maar nu ook een jonkvrouw. En in België kun je bovendien – als je voldoet aan een aantal eisen – de titel baron krijgen.”