Peter Gillis geeft caravan weg aan dakloze vrouw

Het verhaal van Sjannie komt voorbij in het Zuid-Limburgse programma ‘Wat is loos in Mestreech’. Het gaat om een vrouw die niet in een reguliere woning kan en wil wonen. Ze verblijft al een tijdje in een caravan zonder ramen, verwarming en fatsoenlijk slot. Er zijn inmiddels al meerdere inbraken geweest in haar verblijf. Afgelopen zaterdag heeft Peter Gillis zijn zachte kant laten zien toen hij een dakloze vrouw een caravan cadeau gaf.

 

Peter Gillis zag de beelden en nam direct contact op met de presentator Jeffrey De Vries. In een post op Instagram is te zien hoe Peter en zijn zoon Mark de vrouw haar nieuwe huisvesting tonen, waarbij hij schrijft: ‘Oproep van Sjannie van Es gezien op Wat is Loos in Mestreech. Zo’n verhaal raakt me, Sjannie (70 jaar oud) moet toch veilig kunnen slapen… Daarom heb ik haar vandaag een caravan geschonken, waarin ze warm kan verblijven om de winter goed door te komen’.

Ook vertelt de multimiljonair Peter “de caravan is weliswaar niet nieuw, maar komt wel vanuit een echt familie­hart. Ze kan nu warm verblijven en zo de winter goed door komen.”

Gillis krijgt wel vaker verzoeken om iemand uit de brand te helpen. “We kunnen niet iedereen helpen, zo nu en dan kunnen we wel iemand gelukkig maken”, zegt Peter die Sjannie ook nog een eigen likeurtje meegeeft. “We hebben ook een nieuw matras in de caravan gelegd en ze heeft al goed geslapen. Goed om te horen.”

Peter zijn realityshow ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’ begint bijna weer met een volgend seizoen. Het nieuwe seizoen zal 8 afleveringen hebben. Hijzelf is ook bezig met verhuizen. Peter Gillis koopt een villa met een heel bijzonder verleden als ‘tussenwoning’.