Een hotdog naar jouw wensen

Hotdogs zijn weer terug van weg geweest. Ze zijn in alle soorten en maten te verkrijgen, van de classy streetfood hotdog tot een culinair hoogstandje. Zelf een hotdog maken is vaak weer net iets te veel van het goede, niet iedereen vindt namelijk hetzelfde lekker een wit bolletje met alleen een worstje is ook zo saai. Maar voor de échte hotdog liefhebbers is daar een overheerlijke en vooral makkelijke oplossing voor: Bunlimited. De producten van Bunlimited zijn gewoon te verkrijgen in de supermarkt, in losse producten of een handige meal kit. Wat Bunlimited zo uniek maakt, is dat iedereen zijn eigen hotdog zelf kan samenstellen. Kies je saus, je hotdog, je topping en voilà!

Mannelijke snacks vriendenavond MAN MAN

Vergeet de standaard ham & kaas tosti

Niets beter dan een lekkere tosti op zijn tijd. Het enige nadeel is dat je minimaal 3 ingrediënten moet kopen om een standaard (lees: ham & kaas) tosti te bereiden. Wanneer je zin hebt in een culinaire tosti, ben je al gauw meer kwijt en heb je genoeg om 4 dagen lang dezelfde tosti te eten. Niet echt ideaal en juist dat dachten de mannen van Fantosti ook. De Fantosti is gewoon te verkrijgen in het vriesvak bij de supermarkt. Ze zijn per stuk verpakt, vers ingevroren in 3 fantastische smaken; Peperoni & Mozzarella op zuurdesembrood, Vier Kazen op stevig speltbrood en Tonijn & Cheddar op maisbrood. De tosti’s worden gemaakt van versgebakken brood, verse ingrediënten en zijn makkelijk te bereiden. In de oven, in het tosti-ijzer of lekker in de pan. Ideaal wanneer je niet te veel moeite wilt verspillen aan een snack.

Mannelijke snacks vriendenavond MAN MAN

Verras je maten met iets nieuws

Bij snacks wordt er vaak gedacht aan gerechten uit de frituur of oven met een stevige bite. Echter kan je ook gaan voor een frisser alternatief, zoals gazpacho. Niet de meest voorkomende ‘snack’, maar dit is er ongetwijfeld één waar je indruk mee maakt. Dit koude drankje met Spaanse roots is in onze ogen een absolute aanrader als jij wilt afwijken van de standaard hapjes. De gazpacho van Alvalle is gemaakt van onder andere tomaten, ui, Spaanse paprika en komkommer. Overheerlijk in combinatie met een schaaltje olijven.

mannelijke snacks vriendenavond MAN MAN

Veel meer dan de gebruikelijke bittergarnituur

Natuurlijk kan de frituur op zo’n avond niet achterwegen blijven. Typisch Hollands en ouderwets, maar dat doet de smaak zeker niet ten onder. De standaard bittergarnituur is natuurlijk overheerlijk op jullie vriendenavond, maar deze kan wel een twist gebruiken. En dat dacht Van Dobben ook. Van Dobben heeft twee nieuwe croquetten / bitterballen op de markt gebracht met een verrassende smaakcombinatie. De eerste variant is Meesterlijcke Kaas Grove Mosterd. Een smaak die geïnspireerd is op écht Hollands roggebroodje met kaas en mosterd. De ragout en de korst zijn perfect in balans en heeft een extra bite die afkomstig is van de smaakvolle Franse grove mosterd. De andere is Meesterlijcke Rund – VOC specerijen. Deze smaakcombinatie zorgt voor het authentieke Amsterdamse karakter. Gemaakt van zacht gegaard biologisch rundvlees en rijke specerijen ontdekt in de VOC-tijd, zoals nootmuskaat, witte peper, gember, foelie en kruidnagel. Daarbij is nog de friszure Amsterdamse ui van Kesbeke aan toegevoegd dat zorgt voor een ware smaakexplosie. Zet die frietpan maar aan dus.

Mannelijke snacks vriendenavond MAN MAN

Boordje Bapao, maar dan net iets anders

Iedereen kent ze sowieso nog uit zijn studententijd, de befaamde kleffe broodjes bapao. Gezond zijn ze niet en als je er aan terug denkt zullen ze waarschijnlijk ook niet écht lekker zijn. De broodjes waren vooral heel goedkoop en makkelijk te bereiden. Even in de magnetron en daar was je maaltijd. Om bapao broodjes een nieuw leven in te blazen kwam daar Boon Bapao. De broodjes zijn 100% plantaardig en in tegenstelling tot de originele broodjes bapao een goed, lekker en gezond alternatief. BOON heeft drie smaken op de markt gebracht die in de supermarkt te verkrijgen zijn. Alle drie hebben ze een basis van groentedeeg en bevatten ze vijftig gram groenten per stuk. De eerste smaak is bapao chili met als hoofdbestanddeel bieten, de bapao saté bevat pompoen en als laatste is er nog de bapao ketjap met spinazie. Ideaal wanneer je geen echte groente eter bent, weinig tijd hebt of gewoon zin hebt in iets makkelijks.

Mannelijke snacks vriendenavond MAN MAN

Er zijn natuurlijk nog veel meer snacks die perfect kunnen zijn voor een avondje met de mannen. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel tijd jij kwijt wilt zijn in de keuken. Heb je wat meer tijd en vind je in de keuken staan niet erg? Dan zijn deze 4 mannelijke items perfect voor de volgende borrel.