Pep Guardiola is een meesterbrein

Josep Guardiola, beter bekend als Pep, is een van de grootste voetbaltrainers ter wereld. Hij won diverse grote prijzen met clubs als FC Barcelona en Bayern München. Momenteel zet Pep zich in voor het Engelse Manchester City. Het winnen van de Champions League met z’n huidige ploeg zit er echter niet in dit jaar. Tijdens de return tegen Real Madrid verloor de club na penalty’s en kan Pep de cup met de grote oren dus wel gedag zeggen. Daarmee loopt hij naast de eer ook een flinke geldbonus mis. We maken ons echter geen zorgen om de financiële situatie van Guardiola. Zijn verzameling van hoogwaardige uurwerken verraadt Pep als welvarend man.

 

Zeldzame RM27-01 Rafael Nadal Tourbillon om zijn pols

Pep Guardiola zag zijn Engelse ploeg en schitterende pot spelen tegen Real Madrid. Het kwaliteitsvoetbal resulteerde in een spectaculaire 3-3 eindstand. Naast de opmerkelijke eindstand was ook het horloge van Guardiola niet alledaags. Nu staat de wereldberoemde trainer wel bekend als bezitter van veel dure klokjes. Zo weten we dat hij beschikt over meerdere horloges van het peperdure merk Richard Mille. Tijdens het eerste duel tegen het Spaanse Real Madrid had Guardiola z’n meest spectaculaire stuk om. Het gaat om de RM27-01 Rafael Nadal Tourbillon. Met dit horloge maakte hij de spannende voetbalavond in Santiago Bernabéu helemaal compleet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SPORTbible (@sportbible)

Gigantische prijs van het lichtste sporthorloge ooit

Het is naast de kwaliteit vooral de zeldzaamheid die prijs lekker op doet lopen. Het horloge werd in fabrieksnieuwe staat verkocht voor 750.000 euro door Richard Mille zelf. De gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks zorgt er echter voor dat de waarde van het horloge inmiddels flink is toegenomen. Alle 50 horloges zijn uiteraard al verkocht door Richard Mille en alle 50 hebben ze dus al een eigenaar gevonden. Hierdoor wordt het lastig om aan een RM27-01 Rafael Nadal Tourbillon te komen. De beperkte beschikbaarheid heeft ervoor gezorgd dat voor dit model momenteel zo’n 1 miljoen euro moet worden afgetikt. Voor dat bedrag krijg je dus een tweedehands horloge. Pep is het gelukt om dit zeldzame uurwerk te bemachtigen en vol trots pronkt hij ermee tijdens de Champions League.

Zoals gezegd is het horloge niet alleen kostbaar wegens z’n zeldzaamheid. Ook de kwaliteit van het horloge maken het stuk aantrekkelijk voor horlogeliefhebbers. Zo staat dit specifieke horloge te boek als het lichtste mechanische horloge ooit. In z’n totaliteit tikt de RM27-01 Rafael Nadal Tourbillon een gewicht aan van nog geen 19 gram. Het idee om zo’n licht sporthorloge te produceren licht onder andere bij de topsporter Rafael Nadal (het zal je niet verbazen). Samen met Richard Mille ging hij op zoek naar een uurwerk dat prestaties en stijl combineert op het allerhoogste niveau. De uitkomst was de RM27-01 Rafael Nadal Tourbillon. Zelf droeg Nadal het horloge ook tijdens tenniswedstrijden en -trainingen. Het gebruik van materialen zoals titanium en koolstofvezel maken het horloge goed draagbaar tijdens het uitoefenen van sport. Het horloge heeft Pep Guardiola per gram dus bijna 53.000 euro gekost!