Wonen in de hoofdstad

Op Funda komen we vaak woningen tegen die hun oorsprong kennen uit een ver verleden in de rijke geschiedenis van Amsterdam. Vaak bevinden dit soort appartementen zich in een eeuwenoud pand gelegen aan de beroemde grachten. Dat is ook het geval bij dit huis. We hebben het zelfs over de Herengracht! In het pand is een compleet appartementencomplex gebouwd, waarin het gaat om de meest luxueuze woningen die het centrum van Amsterdam kent. Dit prestigieuze complex heet ‘Grooten Heer’ en beschikt zelfs over een sauna en zwembad. Deze zijn uiteraard enkel toegankelijk voor bewoners van Grooten Heer.

Schitterende inrichting

Het appartement is gelegen op de eerste verdieping van het pand, en biedt een woonoppervlakte van zo’n 180 vierkante meter. Per vierkante meter moet er maar liefst 13.128 euro worden afgetikt. Deze meters zijn wat betreft inrichting erg goed benut. De inrichting is zeer strak, en modern genoeg om nog tientallen jaren mee te kunnen. Om te beginnen bij de living, waar de kleur wit domineert en vooral de enorme bank de aandacht trekt. Via openslaande deuren kan je de keuken en eetkamer betreden.

Aan het einde van dit vertrek, zijn wederom twee openslaande deuren terug te vinden. Hierachter bevindt zich een balkon met heerlijke hangstoel om in te relaxen wanneer het lekker weer is. De indeling van het appartement is op zo’n manier gedaan, waardoor het nóg ruimer lijkt dan het al is. Via de gang kom je in de slaapkamer terecht. Hier zullen de meeste studenten in Amsterdam van dromen. Wat een ruimte zeg! Alles ziet er keurig uit, en er is zelfs rekening gehouden met een inloopkast. Grenzend aan de slaapkamer is de badkamer geplaatst. Ook hier kom je niets tekort. De inloopdouche en het grote bad zullen het gasverbruik flink doen opdrijven. Wanneer het bad niet groot genoeg is kan je altijd besluiten om baantjes te trekken in het gigantische zwembad op de benedenverdieping. Lekker hoor!

Royaal prijskaartje

Zoals gezegd gaat al deze luxe niet voor niets weg. Vooral de locatie van het appartement zorgt ervoor dat de woning niet voor iedereen betaalbaar is. Jan met de pet vist dus achter het net. Momenteel staat dit luxueuze stulpje te koop voor maar liefst 2.350.000 euro! Misschien daalt de prijs wanneer de woningmarkt zich weer een beetje herstelt, maar daar lijkt op korte termijn geen sprake van. Wie interesse heeft in het appartement moet dus simpelweg diep in de buidel tasten.

Bekijk hieronder meer foto’s van deze prachtige woning op Funda in Amsterdam:

Woning funda penthouse

Woning slaapkamer Funda

Funda woning slaapkamer