Peaky Blinders

In het vierde seizoen van Peaky fucking Blinders krijgt de criminele family Shelby aardig wat klappen te ontvangen. Dit maakt de serie zo ontzettend verslavend en elke aflevering opnieuw enorm spannend. Dat er een vijfde seizoen aan zat te komen was al een tijdje bekend. Maar voor de echte liefhebbers onder ons komt de bende uit Birmingham nog met 2 extra seizoenen.

Peaky Blinders nieuwe seizoenen MAN MAN

Het verhaal

Om even je geheugen op te frissen of voor de mensen die Peaky niet kennen (..hoe dan?) leggen we even in het kort uit waar de serie over gaat. De televisie dramaserie is vernoemd naar een criminele straatbende uit Small Heath. De achterstandswijk in Birmingham in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de serie staat de familie Shelby aan het hoofd, die zich bezighoudt met onzuivere praktijken.Thomas ‘Tommy’ Shelby is het brein van de familie. Net als zijn broers is hij getraumatiseerd door zijn strijd in de oorlog. Hij komt thuis zonder enige opleiding of psychische hulp. Hij is vastbesloten om zichzelf en zijn familie rijkdom, aanzien en macht te bezorgen en neemt daarom het voortouw in allerlei criminelen activiteiten die heftige gevolgen met zich meebrengen. Peaky Blinders raakt steeds dieper in de wereld van corrupte politiekorpsen, criminele rivalen, Bolsjewieken en de toen nog jonge IRA.

Peaky Blinders nieuwe seizoenen MAN MAN

Seizoen zes en zeven

Steven Knight, de bedenker van de serie, zei gedurende een lunch van het Birmingham Press Club het volgende:

“We are definitely doing season six and we will probably do seven. We’ve talked to Cillian Murphy and he’s all for it, and the rest of the principal cast are in for it.”

Het vijfde seizoen van Peaky verschijnt echter pas in 2019. Dus voor het zesde en zevende seizoen moet je zeker nog even geduld hebben.