Paulina Porizkova kreeg kritiek van een Instagram-volger

De 57-jarige Paulina Porizkova is een Zweeds-Amerikaans model, actrice en schrijfster van Tsjechische afkomst. Paulina begon haar carrière al heel wat jaren geleden, ze werd namelijk gescout toen ze nog maar dertien jaar oud was. Maar ondanks haar leeftijd is Paulina het poseren nog niet verleerd en poseert ze op haar Instagram nog wel eens in een bikini. En daar hadden verschillende volgers een mening over. Porizkova pikte er eentje uit om een statement te maken.

 

De volger liet een reactie achter op een van haar bikini foto’s en Paulina besloot die samen met nog een bikini foto te plaatsen om een punt te maken. In de reactie stond onder andere: “Je moet vast zoveel pijn hebben om op jouw leeftijd nog bikini foto’s te posten” en “Ik heb altijd al gedacht dat oud en lelijk worden het zwaarst is voor knappe mensen“. Deze volger heeft dus duidelijk geen smaak.

Paulina Porizkova was ook zeker niet van die opmerking van gediend. In de caption van de post waarin ze de comment toonde, ging ze – terecht – in tegen het idee dat oud hetzelfde is als lelijk. “Oudere mannen zijn charmant, oudere vrouwen zijn lelijk. Mensen die denken dat knap zijn hetzelfde is als schoonheid snappen niet wat schoonheid is.”

#oldandugly

Porizkova plaatste de foto met de reactie ook op Twitter en het zorgde voor een kettingreactie van oudere vrouwen – en mannen – die lieten zien dat hoe ‘oud’ eruit ziet en hoe blij ze nog met zichzelf zijn. De hashtag #oldandugly is dan ook ironisch bedoeld. Paulina verzamelde een aantal van de bikini foto’s die de vrouwen als support hadden gepost en plaatste ze op Instagram. Het voormalig model zei met tranen in haar ogen door Twitter te hebben gescrold. “Er is niet zoiets als oud en lelijk, alleen kortzichtig en onwetend,” eindigde ze het onderschrift.

Deze foto’s van Paulina Porizkova’s Instagram laten zien dat ze zeker nog een lust voor het oog is in een bikini: