Je kunt veel over deze maffiabaas zeggen, maar stijl heeft hij wel. De meedogenloze Japanner droeg namelijk de duurste klokjes. Zo ook de Patek Philippe 3800/108 Nautilus. En man, wat een klok is dat zeg

 

Patek Philippe 3800/108 Nautilus

Met het peperdure horloge om zijn pols weet iedereen gelijk dat je te maken hebt met een figuur waarmee je niet moet sollen. Dit is namelijk een van de duurste Nautilus horloges ooit gemaakt. Het is zelfs een van de zeldzaamste gemaakt in deze vorm. Het horloge zou bij Yanagawa beland zijn als een cadeau. Met een 18K goude band, gevuld met peperdure juweeltjes is het een horloge voor alleen de allergrootste figuren op aarde. Passend bij zo’n figuur zit het namelijk werkelijk volledig volgepropt met de diamantjes. Het horloge laadt zichzelf op en kan tegen water. Het horloge heeft een geschatte waarde tussen de 115.000 en 192.000 duizend dollar. Een paar jaar geleden werd het geveild, maar misschien komt het horloge binnenkort opnieuw op de markt.

yakuza

Foto: bosshunting

Een ondernemende crimineel

Dat Jiro Yanagawa met zo’n duur horloge liep, zegt veel over wat hij allemaal in zijn leven heeft bereikt. Hij werd namelijk geboren als een straatarm Koreaans migrantenkind in Japan. Uiteindelijk eindigde hij als de beruchtste maffiabaas van Japan. Hoewel hij zijn talenten dus heeft ingezet voor het kwaad, kan je hem dus zeker niet verwijten dat hij geen ondernemerslust heeft.

Op zijn piek gaf hij leiding over duizenden mensen (lees: criminelen). Inmiddels zal hij zich omdraaien in zijn graf, want de laatste jaren gaat het niet zo goed meer met de Yakuza. Japan is een steeds veiligere samenleving geworden. Het is dus lastiger geworden om een vinger in de pap te krijgen als maffiabende. Ook worden Koreaanse kinderen zoals Jiro Yanagawa tegenwoordig minder gediscrimineerd waardoor ze minder snel in de handen van de Yakuza vallen.