Wat is een passief inkomen precies?

Een passief inkomen is een inkomen waar je zelf eigenlijk weinig tot niks voor hoeft te doen. Het hoort een manier te zijn om wat extra geld te verdienen zonder dat je, net als bij je dagelijkse baan, je helemaal kapot moet werken.

Mensen hebben vaak een verkeerd idee als ze denken aan een passief inkomen. Het is namelijk geen bijbaantje, maar het is ook niet iets waar je letterlijk niks voor hoeft te doen. Ook zijn het geen bijverdiensten waardoor je opeens steenrijk kan worden. Voor een passief inkomen moet je wel vaak wat creƫren en bouw je na verloop van tijd een budget op.

 

Verhuur een eigen bezit

Een goed voorbeeld om een passief inkomen te genereren is door een eigen bezit te verhuren. Hierbij kan je denken aan een woning (wat iets minder realistisch is), auto, camper of een garage. Er zijn veel verschillende bezittingen zie je zonder moeite kan verhuren. Aan verhuren zitten natuurlijk ook wel weer risico’s, maar als je goed verzekerd bent op je spullen moet alles eigenlijk wel goed komen. Het is dus ook erg makkelijk geld verdienen, aangezien je alleen maar moet zorgen voor het onderhoud.

 

Crowdfunding

Crowdfunding is ook een goede manier op een passief inkomen te genereren. Misschien ken je wel iemand die net een nieuwe bedrijf start, waarvan jij denkt dat dat echt een succes gaat worden. Simpelweg investeer je dan in dat bedrijf en wie weet verdien jij er ook wel een leuk zakcentje aan.

Een passief inkomen genereren? 3 realistische tips voor 2023

Zet iets op dat waarde heeft

Heb jij een bijzonder talent of heb jij bijvoorbeeld een hele indrukwekkende reis gemaakt? Hier kan je dan een blog over beginnen. Via deze blog kan jij geld verdienen en vertel je ook nog eens je verhaal aan andere. Misschien heb jij wel een talent voor fotograferen en kan je stockfoto’s maken voor bijvoorbeeld Shutterstock.

Wil jij graag op een andere manier geld verdienen? Hoe heerlijk is het om vanuit je luie stoel via een app geld binnen te harken?