Is mijn partner serieus over een toekomst met mij?

Je hebt eindelijk de ware gevonden. Jullie kunnen overal met elkaar over praten en hebben ook nog eens een hoop lol. Wellicht doen jullie alles samen of hebben jullie beide je eigen dingen. Dat is ideaal, toch? Het kan voorkomen dat je toch het gevoel hebt dat er iets niet helemaal klopt. Misschien probeer je dit wel eens met je partner te bespreken maar krijg je geen concrete antwoorden en begint het te knagen.

 

Hoe kun je er nou achter komen of jouw partner ook zo’n mooie toekomst met jou voor zich ziet? Don’t worry, we’ve got you. Hieronder staan 10 signalen die erop duiden dat jouw partner niet écht een toekomst met jou samen ziet.

1. Partner toont geen interesse in jouw leven

Het kan zijn dat je partner graag over hun leven vertelt maar eigenlijk niet geïnteresseerd is in wat er in jouw leven gebeurt. Sommige mensen zeggen hardop dat ze het niet boeiend vinden en anderen lijken bijvoorbeeld niet te luisteren. Dit kan een betekenen dat jouw partner misschien niet meer geïnteresseerd is in jou.

Een goede partner hoort geïnteresseerd te zijn in jou en in de dingen die jij meemaakt. Beide dingen zijn nou eenmaal aspecten van jouw leven en iemand die geen minuutje vrij heeft om geïnteresseerd over te komen, hoort daar niet in thuis. Als je merkt dat je partner veel moeite moet doen, of juist geen moeite doet, om interesse in jou te tonen, is het de hoogste tijd om daar met elkaar over te praten.

2. Partner houdt alles over zijn familie en vrienden geheim

Ook kan het voorkomen dat je partner terughoudend is voor jou om een relatie op te bouwen met hun familie en vrienden. De mate waarin dit kan voorkomen is natuurlijk verschillend en niet alles hoeft meteen een rode vlag te zijn. Heeft je partner aangegeven dat hun relatie met familie niet goed is? Dan is het niet raar als jij ook geen contact hebt met de familie. Wordt er heel erg geheimzinnig gedaan en krijg je maar geen antwoord op de vraag waarom jij familie en vrienden niet mag ontmoeten? Dan kan het zijn dat er wat anders aan de hand is. Misschien is je partner terughoudend omdat zij jullie relatie niet waardig genoeg vinden. Als je partner veel afstand houdt tussen jou en de familie en vrienden, kan dat er op ook wijzen dat je partner nog niet klaar is om jou volledig in het leven toe te laten.

3. Er is geen fysieke intimiteit (meer)

Naast het hebben van een emotionele connectie is het hebben van fysieke intimiteit voor veel relaties belangrijk. Mensen zijn van nature groepsdieren en hebben fysiek contact met anderen nodig. Als jij graag knuffelt of handen vasthoudt maar je partner uit de weg gaat bij elk fysiek contact, kan het zijn dat de aantrekkingskracht bij je partner weg is.

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met wat veel mensen love language noemen. Niet iedereen vindt het fijn om fysiek contact te hebben. Sommige mensen vinden het juist veel fijner om op andere manieren hun liefde te uiten. Wederom is het belangrijk om dit met elkaar af te stemmen en niet te snel tot conclusies te komen.

10 signalen partner geen echte relatie

4. Je partner heeft geen concrete toekomstplannen

Wanneer je denkt de ware te hebben gevonden, wil je niks liever dan de rest van je leven met diegene delen. Maar toch kan het voorkomen dat je partner zich ongemakkelijk gedraagt of geen concrete toekomstplannen kan beschrijven waar jullie samen in voorkomen. Misschien zijn jullie nog jong, maar dit kan ook betekenen dat jouw partner jullie relatie niet stand ziet houden in de toekomst.

Maar het ontbreken van een concreet toekomstbeeld kan ook duiden op de onzekerheid of angst voor verbintenis. Misschien vindt je partner het nog lastig om zich volledig aan jou te verbinden. Heeft je partner misschien een vervelende ervaring uit een vorige relatie? Of hebben ze moeite om voor een langere tijd een baan te houden? Een angst hebben voor verbintenis kan door verschillende dingen komen. De enige manier om erachter te komen wat er in je partner omgaat, is om er over te praten. Communication = key.

5. Manipulatie staat centraal in de communicatie

In een gezonde relatie staan vertrouwen, respect en communicatie vaak centraal. Maar het kan ook voorkomen dat jouw partner het prettig vindt om jou te beïnvloeden. Zegt jouw partner alleen maar dat hij of zij van je houdt als er ook wat aan vast zit? Of moet je vaak dingen doen waar je geen zin in hebt om zo de vrede tussen jullie te bewaren? Dan kan het zijn dat er manipulatie plaatsvindt binnen de relatie. Het kan ook voorkomen dat jij altijd degene bent die overal de schuld van krijgt terwijl dat niet zo is.

Natuurlijk zijn jullie het niet altijd met elkaar eens en is een ruzie ook wel eens op zijn plaats. Maar als je merkt dat ruzies vaak uitlopen op beschuldigingen en schuldgevoelens oproepen bij de ander, is dat zeker een teken om aan de bel te trekken. Manipulatie valt onder emotionele mishandeling en hoort absoluut niet plaats in een gezonde relatie. Komen jullie er samen niet uit? Dan is het misschien tijd om afscheid te nemen.

6. Woorden en daden komen niet overeen

Belooft jouw partner altijd van alles maar komt vervolgens niks na? Of zegt je partner vaak dat die van je houdt maar heb je daar je twijfels bij? En gebeurt dit regelmatig? Dan kan het zijn dat deze woorden niet gemeend zijn. Het bekende Engels spreekwoord is niet voor niks: actions speak louder than words. Als de daden niet overeenkomen met de woorden, dan kan het zijn dat er wat anders dan liefde speelt in de relatie. Je partner kan het lastig vinden om gevoelens te bespreken en daarom proberen toch op deze manier neppe affectie te tonen. Als je het idee hebt dat dit gaande is, praat er met elkaar open en wie weet kun je elkaar helpen.

7. Anderen zijn belangrijker dan jij

Wanneer je partner alleen maar oog heeft voor anderen kan het zijn dat jij geen prioriteit bent in het leven van je partner. Dit kan ook betekenen dat je partner misschien niet echt verliefd op je is maar je het handig vindt om een relatie te hebben.

Let er wel op dat de situatie voor iedereen anders is. Misschien heeft jouw partner wel kinderen uit een vorige relatie waardoor zij op de eerste plek staan. Dit kan voor jou wel vervelend zijn en dat is vaak goed met elkaar te bespreken.

10 signalen partner niet echt een toekomst met jou ziet

8. Partner gedraagt zich onverantwoordelijk

Als je merkt dat je partner zich niet aan afspraken houdt of zelfs oneerlijk is over hun doen en laten, kan dat een teken zijn dat er wat aan de hand is. Mensen die daadwerkelijk verliefd op elkaar zijn zouden geen behoefte moeten hebben om over dingen te liegen. Als je alles met elkaar kan bespreken dan is het opvallend als je partner zich vaak onverantwoordelijk gedraagt. Daarnaast kan het voorkomen dat je partner belangrijke gebeurtenissen of bijeenkomsten vergeet. Als dat gebeurt, is het tijd om met elkaar te praten en te bespreken wat jullie prioriteiten zijn. Als hier grote verschillen in zitten weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

9. Je hebt het gevoel dat je je emotioneel moet inhouden

Het kan ontzettend frustrerend zijn als je het gevoel hebt dat je je emotioneel moet inhouden bij je partner. Het kan ook zijn dat je partner juist het idee geeft dat die zich emotioneel terughoudend opstelt. Misschien is dit juist bedoeld uit bescherming, maar niet over je gevoelens praten wordt uiteindelijk vaak datgene dat de relatie kapot maakt. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Je kunt elkaars gedachten niet lezen of verwachten dat de ander weet waar jij mee zit. Merk je dat je partner zich niet open wil stellen zonder een duidelijke uitleg? Dan kan het zijn dat je partner niet zo geïnvesteerd is in de relatie als jij. De enige manier om hier achter te komen is om het toch met elkaar te bespreken.

10. Er is veel negativiteit

Ook bij een gezonde relatie horen ruzies en onenigheden. Je kunt het simpelweg niet altijd alleen maar met elkaar eens zijn. Het is soms ook fijn om even al je gevoel naar elkaar uit te spreken om vervolgens weer met een schone lei te beginnen. De hoeveelheid ruzies en negativiteit kan ook teveel zijn. Merk je dat je partner overal een ruzie van maakt? Of constant een slechte bui heeft en alleen maar de negatieve dingen in jullie relatie kan noemen? Dan kan het ook zijn dat je partner niet meer tevreden is in jullie relatie. Soms valt hier nog wat aan te doen door je beide aan te passen maar soms loopt een relatie ook gewoon op zijn einde. Verdrietig is het vaak wel maar het belangrijkste is om dit ook bespreekbaar te maken. Als jullie je beiden niet fijn voelen kunnen jullie ook niet groeien in de relatie.

Bovenstaande 10 signalen kunnen dus duiden op twijfels in de relatie. Misschien hebben jullie beide wel het idee dat de ander twijfels heeft maar dit nooit met elkaar besproken. Om hier zekerheid over te krijgen, blijft het belangrijk om met elkaar te communiceren. Twijfel je soms over je eigen gedrag in je relatie? Check dan nog even welke fouten vrijwel elke man maakt in een relatie zonder dat ‘ie het doorheeft!