Paris Hilton is geen socialite meer

Vroeger waren er maar weinig feestjes waar Paris Hilton niet op kwam dagen. Ondanks alle kritiek – ze zou immers haar beroemde naam gebruiken om rijk te worden – heeft ze het tegenwoordig aardig voor elkaar. Nog niet eens zo heel lang geleden schokte Hilton zowel haar fans als de critici toen ze een nieuwe documentaire aankondigde, een die een aantal echt bizarre details over haar verleden zou onthullen.

Paris Hilton werd geboren in 1981 en is een van de erfgenamen van de beroemde hotelketen. Tijdens haar jeugd kwam ze niks tekort en was ze omringd met tal van luxe zaken en privileges. Ondanks al die luxe was het toch niet genoeg voor haar en meer dan eens kwam ze in de publiciteit vanwege weer een nieuw schandaal. Denk maar aan de beroemde tape. Kortom, Hilton had er alles voor over om maar in de spotlights te blijven.

The Simple Life en haar vermogen

Dat was in 2003 en in datzelfde jaar verscheen ze ook in de reality-tv-serie The Simple Life, samen met haar vriendin Nicole Richie. Tegen de tijd dat de serie eindigde, in 2007, had Hilton verschillende eigen merken gelanceerd, waaronder een parfummerk, kleding, accessoires en zelfs een album. De tijden veranderen en nadat ze van alles had geprobeerd, bleek ze toch over een belangrijk talent te beschikken. Dat van een geslaagde zakenvrouw.

Hoewel ze meer rollen in tv-shows en films kreeg na het succes van The Simple Life, bleek dat haar acteertalent niet echt haar sterkste punt was. Ze maakte uiteindelijk wel naam in andere industrieën. Zo werkt ze niet alleen in de mode- en beautyindustrie, maar heeft ook een zeer succesvolle carrière als DJ. Dankzij die ondernemingen is haar eigen vermogen momenteel ongeveer 400 miljoen dollar.

Aanvaringen met de wet

Voordat Hilton zich echter een geslaagde zakenvrouw kon noemen, had ze een heel ander leven. In 2006 meldde CBS News bijvoorbeeld dat ze tijdens het rondrijden in haar Mercedes-Benz SLR McLaren ter waarde van 500.000 dollar was aangehouden door de politie. Na het afleggen van een blaastest bleek dat ze net iets te veel had gedronken. Het gevolg was dus een rechtszaak die zelf haar rijke familie niet kon voorkomen. Een paar maanden later werd ze veroordeeld tot een proeftijd van 36 maanden en een boete van 1.500 dollar. Haar rijbewijs was ze daardoor dus ook kwijt. Mocht je denken dat ze daarvan iets had geleerd, dan is dat ijdele hoop. Even later werd ze niet een keer, maar twee keer aangehouden voor het rijden met een ingetrokken rijbewijs. Dat leverde haar een celstraf van 45 dagen op waarvan ze de helft heeft uitgezeten.

Rustiger vaarwater

Na alle turbulente periodes in haar leven gaat het nu dus een stuk beter. Ook in de liefde lijkt alles wel erg lekker te lopen. Begin dit jaar is ze verloofd met Carter Reum en in een interview gaf ze onlangs aan niet langer geïnteresseerd te zijn in het vergaren van rijkdom. Haar nieuwe passie is juist haar verloofde met wie ze ooit een gezin hoopt te beginnen. Ze is zelfs een tikkeltje conservatief als ze stelt eerste te willen trouwen en dan pas kinderen krijgen. Blijkbaar kan het inderdaad lang duren voor men echt wijs begint te worden.

Zie hieronder een aantal recente foto’s van Paris Hilton haar Instagram: