Waar ligt Palawan?

Zoals gezegd: Palawan ligt in de Filipijnen. Het is zelfs de grootste provincie van de Filipijnen. Het eiland telde in 2015 in totaal zo’n 849.469 mensen. Door de jaren heen is dit zeker gegroeid. Om het eiland heen liggen een heleboel kleinere eilanden. Grote kans dat deze allemaal ook tot de provincie behoren. Palawan bestaat namelijk uit 1780 eilanden. Bizar! Als je naar de wereldkaart kijkt, zie je Palawan helemaal links van de Filipijnen liggen. Je ziet dan ook dat het een enorm eiland is. De provincie bestaat uit wel 17.030,8 vierkante kilometer.

De bevolking van het eiland Palawan

Als je gaat kijken naar de bevolking van Palawan, kom je veel culturen tegen. De meeste inwoners stammen af van de Malay. Ook zijn er een heleboel kleine culturen groepen zoals de Tagbanua, de Batak en de Calamianon. Wanneer je in gesprek met hen gaat kan je in principe gewoon Engels praten, maar eigenlijk spreken ze wel meer dan 50 verschillende talen binnen Palawan. Zo’n 28% van de bevolking spreekt Tagalog. Dit is een Austronesische taal (taalfamilie de verspreid is over de de eilanden van Zuidoost-Azië en de Grote Oceaan).

De waanzinnige foto’s van het prachtige eiland

We kunnen jullie wel een mooie omschrijving geven van hoe het eiland Palawan eruitziet, maar we kunnen veel beter een aantal foto’s van het eiland laten zien. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Denk jij al te weten wat jou volgende vakantiebestemming is?