Pacha is de bekendste Spaanse nachtclub

De Spaanse nachtclub Pacha Ibiza is de eerste echte populaire club op Ibiza en zou volgend jaar 50 jaar bestaan. De Spaanse club is opgericht door Ricardo Urgell in 1973. Het bevindt zich aan de Avinguda 8 d’Agost de Vila. In het begin lag het ver van de bewoonde wereld, maar door de jaren heen werden er steeds meer appartementen, bars, restaurants en casino’s om de club heen gebouwd. In 2003 kocht de Pacha Group zelfs het naastliggende hotel. Kortom: het is een heel imperium geworden.

Om 1:00 gaan de deuren van Pacha open en kan het feest beginnen. Wel is het verplicht om je netjes te kleden, want er geldt een dresscode. Daarom word je niet toegelaten als je alleen zwemkleding draagt. Wil je dineren voordat de avond begint? Dan kan dit in het bijgelegen restaurant. Ben je eenmaal binnen, dan kan je je vermaken in een van de vele zalen met ieder hun eigen muziekgenre. In de Sweet zaal vind je bijvoorbeeld vooral Spaanse muziek die je op de radio hoort. Verder heb je nog de Global zaal, de Funky zaal en de Hoofdzaal. De nachtclub organiseert ook terugkerende feesten zoals Solomun +1F*** Me I’m Famous en Flower Power. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pacha (@pachaofficial)

De club op Ibiza staat nu te koop

De Pacha Group is in 2017 al een keer eerder gekocht door de Amerikaanse investeringsgroep Tritanic Capital Partners. Ricardo Urgell behield nog wel 10% voor het familiebedrijf. De huidige eigenaar spreekt de verkoopintenties echter wel tegen. Maar ze onderzoeken wel “de mogelijkheid om een nieuwe partner op te nemen om het uitbreidingsproces aan te gaan.” Zo hebben ze het over projecten in Mallorca, London, Dubai en Miami.

Ga je liever uit in Nederland? Check dan de beste nachtclubs van Amsterdam.