Wanneer wel of niet instoppen overhemd?

Het instoppen van een overhemd is een subtiel onderdeel is van stijl. Toch kan het wel de algemene uitstraling van je look beïnvloeden. In formele situaties, zoals zakelijke bijeenkomsten of formele evenementen, is het instoppen van je overhemd in je broek een echte must. Het creëert namelijk een verzorgde en professionele uitstraling. Aan de andere kant, kan het wel wat tricky zijn in informele situaties. Je kunt er in deze settings misschien beter voor kiezen om je overhemd niet in te stoppen voor een meer relaxte outfit. Het lijkt dus vooral te gaan om een goede balans; denk eerst na over de gelegenheid en kleed je vervolgens op een gepaste manier.

 

Er zijn veel manieren om in te stoppen

Nadat je hebt besloten om je overhemd in te stoppen, is het goed om ook nog met wat andere dingen rekening te houden. Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste maat overhemd hebt. Een mooie en aansluitende pasvorm staat het beste en zorgt ervoor dat het overhemd netjes in je broek blijft zitten. Als je teveel stof over hebt, dan kruipt het bijvoorbeeld omhoog en krijg je plooien of vouwen. En dat wil je het liefste voorkomen. Daarnaast is ook de maat broek van belang, met name de heupmaat is belangrijk om te voorkomen dat het overhemd gaat schuiven. Als je zeker weet dat je de juiste pasvorm en maat overhemd en broek hebt, is het tijd om je overhemd in te stoppen. Wist je dat je dit ook nog op verschillende manieren kunt doen? Wij hebben de twee beste methoden voor je op een rijtje gezet.

hoe overhemd in broek stoppen dat het blijft zitten

De basis manier voor instoppen overhemd in broek

Allereerst is er de basis methode voor het instoppen van een overhemd in een broek. Deze methode gaat als volgt: doe je overhemd aan en knoop het dicht. Pak dan de instopstroken aan de onderkant vast en trek ze naar beneden, waardoor de overtollige stof onderaan blijft en je het materiaal strak over je borst trekt. Doe daarna je broek aan, duw de onderkant van het overhemd erin en sluit de broek. Het is mooi om hier dan een riem bij aan te trekken, waarbij je moet zorgen dat je de gesp in het midden van je taille zet. Waarschijnlijk zit je overhemd nu vrij strak. Om het wat meer speling te geven, trek je de onderkant van het overhemd ietsjes omhoog. Je controleert daarna nog even of de knopen van je overhemd gelijk lopen met de rist van je broek zodat alles er netjes afgewerkt uitziet. Tot slot controleer je nog even of de lijn van knopen ook goed loopt met de gesp van je riem.

De military tuck voor het instoppen overhemd in broek

Voor de meest formele gelegenheden werkt de basis instoptechniek prima, maar als je toch problemen blijft houden met het voorkomen van een soort ‘op-gepofte’ uitstraling, kun je ook military tuck gebruiken. Begin met het instoppen van je overhemd op de gebruikelijke manier en maak daarna je broek los. Houd de stof aan de zijkanten van het overhemd vast. Knijp het tussen je duim en wijsvinger en trek het lichtjes weg van je lichaam. Als het goed is, zit het nu strak over je borst. Vouw de stof daarna terug over zichzelf, duw met je duimen naar voren en knijp de randen van het overhemd tussen je duimen en het vlezige deel van je hand. Het materiaal moet dubbelvouwen een nieuwe ‘flap’ vormen. Deze schuif je vervolgens terug over de zijkanten van het overhemd. Trek daarna je overhemd strak aan en maak je broek vast. Deze methode geeft een heel strak en net uiterlijk, maar kan best wel even goed oefenen zijn. Je kunt het dubbelvouwen goed oefenen zodat het goed blijft zitten. Check ook deze onderstaande YouTube-video nog even waarin ze de verschillende manieren uitleggen en ook daadwerkelijk laten zien: