De carrière van Remco Evenepoel

Remco Evenepoel is geboren om 25 januari 2000 in Aalst. Hij begon zijn carrière als voetballer. Toen hij 17 was stopte hij met voetbal en volgde hij zijn vader op als wielrenner. Zijn eerste seizoen als junior sloot hij af met 7 overwinningen en dit werd alleen maar beter. In 2019 werd Evenepoel prof bij de ploeg Quick Step-Alpha Vinyl. Hij sloeg de belofte categorie over en maakte op 19-jarige leeftijd zijn profdebuut is de ronde van San Juan.

In 2020 moest hij tijdelijk stoppen na een ongeluk in de Muro di Sormano. Hij botste hier tegen een muurtje aan en viel via de rand van de brug het ravijn in. Gelukkig kon hij mei 2021 weer rijden. Naast de overwinning in het algemeen klassement van de Vuelta, ontving hij ook de witte trui voor beste jongere. Netjes!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Remco Evenepoel (@remco.ev)

Oumaïma Rayane, de prachtige vriendin van Evenepoel

Oumaïma Rayane. Dat is de naam van de jeugdliefde van de Belgische wielrenner. Ze heeft hem altijd in alles gesteund zelfs in zijn overgang van voetbal naar wielrennen. In 2019 gingen ze een tijdje uit elkaar omdat Remco in Monaco wilde gaan wonen en Oumi Economie studeerde aan de Universiteit van Brussel. Hij wilde alles achterlaten om aan zijn carrière te werken. Gelukkig zag hij al snel in dat het geen goed idee was e bleef hij in België. Sindsdien is de relatie tussen de twee sterker dan ooit. 30 december 2021 vroeg Evenepoel, Oumi ten huwelijk. Zie hieronder een aantal foto’s van zijn knappe vriendin:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oumii ✨ (@0umii)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oumii ✨ (@0umii)