Oudejaarsmenu van Gordon Ramsay

Het oudejaarsmenu voor Restaurant Gordon Ramsay in Chelsea kost maar liefst 400 pond per persoon. Voor dit enorme bedrag krijg je alleen geen drankjes. Zou je een glas wijn erbij willen, of meerdere glazen, dan kost dit 275 pond extra voor het ‘wijnarrangement’. Een gezellig oudejaarsdiner bij Gordon Ramsay kost dan al snel 675 pond en dan heb je nog geen eens fooi gegeven.

 

Menu van 400 pond bij het drie Michelin-sterrenrestaurant

Hoewel je veel geld kwijt bent voor het oudejaarsmenu, krijg je wel zeer bijzondere gangen. Zo serveert Gordon Ramsay zijn klanten gerechten zoals eendthee, sint-jakobsschelpen uit de Orkney eilanden en geroosterde kalfszwezerik. Daarnaast kun je ook gaan voor Agnolotti en ‘Dover tongkardinaal’, met andere woorden aardappel, kreeft en bieslook.

Menu van 400 pond

Restaurant Pétrus

Als je liever iets minder geld uitgeeft voor jouw oudejaarsdiner, dan heeft Gordon Ramsay nog meer etablissementen waar jij heen kan. Een voorbeeld hiervan is Restaurant Pétrus, dat wel een stukje betaalbaarder is. Als je hier wil eten met de jaarwisseling moet je er 300 pond voor neerleggen. Net zoals het restaurant in Chelsea is het eten nogal chic. Zo kunnen gasten op oudejaarsavond een scala aan gerechten uitproberen, van gerookte paling met aardappelsalade tot sint-jakobsschelpen uit de Isle of Skye. Achteraf kan je ook genieten van een paar desserts zoals sorbet en hazelnoot mousse.

Kerstmenu van Gordon Ramsay

In tegenstelling tot Restaurant Gordon Ramsay kan je wel op Eerste kerstdag eten bij Pétrus. Gelukkig kost dit hapje ‘maar’ 275 pond per persoon. Vergeleken met de oudejaarsprijzen een echt koopje. Er zijn een aantal overeenkomsten tussen de menu’s van beide feestdagen, maar gekonfijt ei en hertenvlees uit Cumbria is alleen op eerste kerstdag beschikbaar. Als 275 pond nog steeds te veel is voor op eerste kerstdag, zou je ook nog naar Gordon Ramsay Bar en Grill in London kunnen. Hier wordt op de feestdag een viergangenmenu geserveerd voor 150 pond per persoon.

Besluit je toch om zelf te gaan koken? Check dan hoe jij de lekkerste wijnen combineert bij jouw kerstmenu.